• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Стефан Янев за ситуацията в страната: Корупция, маскирана в законосъобразна форма

Стефан Янев за ситуацията в страната: Корупция, маскирана в законосъобразна форма

/КРОСС/ Корупция, маскирана в законосъобразна форма - това според служебния премиер Стефан Янев е реалистичната картина в държавата. Служебният кабинет отчита работата си за един месец управление.

Янев призова за гражданско участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли и изрази очакване да бъде осъществена доставката на допълнителни машини за гласуване за вота.

"В нормалната демократична практика за едно правителство се дава толеранс от порядъка на 100 дни. Този комфорт обаче служебното правителство го няма. Така че ние се опитваме да дадем отчет на направеното досега, което макар и един месец назад на пръв поглед не е много, но на базата на това, което намираме и констатираме, изглежда, че е много повече от един месец", каза в началото на брифинга премиерът Стефан Янев.

Според него това, което е заварил, е хаос. За съжаление, колкото повече работим и се заравяме в съответните проблеми в съответните сектори, намираме нещо повече от хаос, по-скоро един системен безпорядък и липса на правила.", каза още премиерът.

По думите му за съжаление тази практика е част от негативната констатация, която служебният кабинет намира.

"За съжаление един от министрите, които присъстват тук, стана известен с една метафора на това, което заварихме - затревените източени язовири. Наистина е метафора и тази метафора се отнася и за другите сектори", коментира Янев.

Според него служебното правителство е демонстрирало кураж да оцени това, което намира и да представи реалистичната картина. Той благодари на министрите, че са се превърнали в мост между властта и гражданите.

Освен министър-председателя отчет за дейността до момента дават вицепремиерите Гълъб Донев и Атанас Пеканов и министрите на финансите Асен Василев, на икономиката Кирил Петков и на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 11 юли е основната задача на служебното правителство на премиера Стефан Янев: „Нашата задача е да не допуснем всякакви нередности".

В последните седмици служебният кабинет е критикуван от опонентите си заради поредицата от кадрови промени на областни управители, директори на агенции и държавни дружества и в системата за сигурност:

„Опитваме се да освободим държавата и нейните институции да работят в интерес на хората. Ако това е обвинението, че правим нещо грешно за държавата, аз съм готов да поема тази вина".

Справянето с икономическите последици от пандемията е друго предизвикателство. С програма за 2,5 милиарда лева ще бъде подкрепен бизнеса чрез кредити чрез търговските банки. Министърът на икономиката Кирил Петков заяви:

„Тези нови кредити към малкия и среден бизнес няма да имат нужда от обезпечение".

От намалени разходи в Бюджета са осигурени средства за добавката от 50 лева за всички пенсионери и за юли. Вицепремиерът Гълъб Донев: "Поехме ангажимент изплащането на 50-те лева за пенсионерите да продължи до края на мандата на служебното правителство".

Служебният кабинет подготвя актуализация на Бюджета. Тя няма да увеличи дефицита и ще бъде внесена след като заработи новия парламент, обясни финансовият министър Асен Василев:

„За да дадем пари, трябва да ги вземем отнякъде - или трябва да спрем течове и неефективни разходи, или да подобрим събираемостта. Министерството на финансите е фокусирано да работи и в двете насоки".

Здравното министерство възложи анализ на причините за високите нива на смъртност у нас при пандемията: „За да не се повтори това нещо".

Служебният министър д-р Стойчо Кацаров предлага да отпаднат лимитите за регистрация в болниците: „Когато определяш лимити, изборът кой да се лекува го прави този, който определя лимитите. Когато нямаш лимити, изборът се прави от пациента".

Кабинетът на служебния премиер Стефан Янев, който беше назначен от президента Румен Радев, встъпи в длъжност на 12 май.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

†Таню Войвода от Кирчан Баир - Вoйн на Светлината:

☞Само къщата на дъщерята на Боко-българоубиеца в Лос Анджелис е за над $350млн.: https://is.gd/HezWGC ☞Долу сатанинската секта герб: https://is.gd/dLcuxk ☞Мафиозите в урановите мини: https://is.gd/R5OJsF ☞Войната между мафиозките кланове е балсам за душата на редовия българин.: https://uni.su/G1nILh От хилядолетия жидовете-канибали-сатанисти властват на планетата Земя. ☞Канибала Боко-българоубиеца в дрънголника: https://uni.su/tZ9oWa ☞От 9.IX.1944 година до днес ни управлява кастата на АБпФК и техните лакеи: https://uni.su/pU9z86 ☞Боко-канибала да каже ял ли е човешко месо или да: https://is.gd/vAzspn ☞Ядоха ли Боко и Пъпеша човешко месо на „духовните закуски“ при краварите или да: https://tinyurl.com/y76e238a ☞Колко хора Боко-българоубиеца е направил на суджуци, защото спец.службите признаха, че аферата със суджука е грандиозна: https://is.gd/TIOk6Q ☞Колко хора лично е убил, колко момичета е изнасилил и колко е превърнал в робини-проституки: https://is.gd/1MCLeb ☞Колко са самоубитите от службите и милицията по негова устна заповед: https://is.gd/lAaI9u ☞А за труповете горени от сикаджиите в тецовете няма ли да каже нещо този звяр-античовек ъъъЪ?: https://tinyurl.com/3daz3n5c ☞С маските, милиционерската хунта избива децата на България! ☞Българоубийци, демаскирайте децата!: https://uni.su/wUztYk ☞Боко-българоубиеца и мухата месарка: https://uni.su/EqCo2G ☞Вечеринка иллюминатов в поместье Ротшильдов: https://uni.su/Il3HXg ☞Каннибализм в наше время, хранят ли ни цигано-милиционерите с месото на отвлечените ни близки и роднини, вкусни ли са саламите и суджуците: https://is.gd/zoJnQo ☞Не случайно в щаб-квартирата на търговците на женска плът във Виена, където докарват отвлечените момичета за „обучение“ и препродаване, през 2013 година, турскоговорящи мангали превърнаха една сладкарница в месарница, за да преработват телата на ежедневно избиваните чрез изтезания момичета, в кайма: http://tiny.cc/x9krbz ☞ДПС е името на българската мафия: https://uni.su/RUHwhv ☞Време Разделно: Е1: https://uni.su/CVMTqR Е2: https://uni.su/3rCK75 ☞Пoд Игoто 1952: https://uni.su/EuHIfV ♥Кой уши байрака: https://uni.su/8GXEYj ♥Бългapия нa Бългapитe: https://uni.su/DMWPKa ♥България над всичко! ☞Казах.

16.06.2021 06:23:59

Анонимен

Свинята Борисов защо сега мълчи? Поне опит за оправдание няма ли да направи. Поне да каже че това е политически реваншизъм и няма нищо подобно на твърдяното. Интересно ми е с какъв мотив някой би гласувал отново за ГРОБ, освен пак да има възможност да краде.

15.06.2021 11:38:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.