• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Стефан Янев: Спешно трябва да разрешим политическата криза

Стефан Янев: Спешно трябва да разрешим политическата криза

/КРОСС/ „В последните две години страната ни е в криза - политическа, икономическа, финансова. Затова визията, желанието, дейността и действията на всички нас в "Български възход" са насочени към разрешаване на политическата криза, която дава отражение на всичко останало." Това каза Стефан Янев по време на среща със симпатизанти. И допълни, че от първия ден на 48-то НС говоренето между партиите е било през скандал и лепене на етикети.

"Ние от "Бъгарски възход" говорихме за диалог, за взаимодействие, за съвместни общи действия в търсене на решения, които да са в интерес на всички български граждани. Ако нашето устойчиво поведение е дало пример и сега имаме този резултат, смятам, че това е едно добро начало за бъдещата работа на 49 парламент.", допълни Янев.

Янев представи приоритетите на партията.

Решението за бъдещето на България се състои в разумния диалог между всички партии, но не на всяка цена, а диалог с онези партии, които споделят визията за развитието на страната ни и за защитата на националния ни интерес, смятат от партията.

"Български възход" ще застане на тази страна, която предложи коалиционно споразумение. Така председателят на партията Стефан Янев отговори на въпрос с ГЕРБ-СДС или с техните опоненти би управлявала в бъдещия парламент
По думите на Янев всички останали варианти могат да са предпоставка за задкулисие. „Ние не искаме това", категоричен е той. „Дошло е времето за диалог, единство и компромиси."

Стефан Янев обяви, че в следващите седмици „Български възход" ще отправи коалиционно предложение към останалите участници в надпреварата за гласовете на българите, които разпознават националните интереси.

„Един от належащите и приоритетни проблеми за разрешаване е инфлацията. Ние от "Бългаски възход" казваме, че таван на цените не е решение. Ако има мерки, които са извън пазарнитетова означава, че по-скоро ефектът ще бъде дефицит на определени стоки, отколкото да се регулира пазара. Предложението на "Български възход" е на първо място държавата да направи своите регулаторни органи по-активни в действията им, включително ако е необходимо със законодателни промени, без те да изкривяват пазара."

Регулирането на пазара трябва да стане със съчетание от мерки, насочени към стимулиране на българското производство.

Инфлация се бори с производство, а не с повишаване на цените и на потреблението.

Предлагаме Българската банка за развитие да подпомага малкия и средния бизнес и в частност българските земеделски стопани, за да може произведената продукция да е достъпна за всички.Това е мярка, която може да даде ефект още до края на годината и още в началото на работата на 49-тото НС може да се изпълни при разумен диалог с всички партии.

По отношение на финансовия доклад, от партията задават въпрос, на който отговор до сега не са получили - защо служебното правителство още преди три или четири месеца гръмко обяви, че няма да внесе бюджет в 48-то НС, защото това не му е работа, а няколко месеца по-късно същото служебно правителство излиза пред българските граждани и казва, че държавата е в опасност, финансовата система е пред колапс и предлагат изключително рестриктивен бюджет?

"Нашият прочит е, че не вярваме на първоначално огласения доклад, че ситуацията е критична, защото след това имаше достатъчно изказвания, които бяха противоположни на тези и че няма нужда от паника."

„Средата в България е подходяща за инвестиране. Проблемът, който имаме е ефективността на институциите това как те си вършат работата.

Когато имаме работещо правителство, това е сигнал към за стабилна среда за инвестиции. Необходими са работещи механизми за прилагане на правила за развитие на бизнес," каза още лидерът на партия „Български възход" Стефан Янев.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.