• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Стефан Янев: Ние от „Български възход „предлагаме конкретни мерки срещу инфлацията

Стефан Янев: Ние от „Български възход „предлагаме конкретни мерки срещу инфлацията

/КРОСС/ В 48-ото НС коалиция „Българския възход" апелираше за диалог и взаимодействие между партиите и решения в интерес на българските граждани. Това каза лидерът на партия „Български възход" Стефан Янев в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Въпросът с инфлацията е един от важните въпроси, по които трябва да има разговор в обществото. „Ние от „Български възход „предлагаме конкретни мерки. Те са свързани преди всичко с борбата с картелите, начините на регулация, контролните функции на държавата и доколкото е необходимо - промяна в законодателството, така, че да се запази целостта на пазара и пазарните принципи", уточни Янев.

Лидерът на БВ коментира и възможността Паметникът на Съветската армия да бъде преместен. По думите му паметниците трябва да се оценяват с техните положителни и отрицателни страни, но трябва да останат. Темата се политизира предизборно, категоричен е той. „Това е паметта. Историята - хубава или лоша, се е случила по определен начин. Ако ние имаме такова нихилистично отношение към нашата собствена история, ние сме на път да пренапишем цялата си история и да останем без история", заяви Янев.

Относно предоставянето на военна помощ за Украйна лидерът на „Български възход" заяви, че националният ни интерес е да не пострадат отбранителните ни способности. „Ние като държава трябва преди всичко да се грижим за собствения си отбранителен капацитет, да го надграждаме, тъй като с години не сме го правили системно", коментира той.

Стефан Янев е категоричен, че ще бъде сформиран редовен кабинет в рамките на следващия парламент и заяви готовност от партията му да работят в тази насока.

Той коментира и напусналите редиците на „Български възход" като оздравителен процес. „Тръгнаха си хора, чиито лични амбиции се различават от конкретните идеи и програми на партията. Те са достатъчно ясни и конкретни", заяви Стефан Янев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Духай, таласъм. Управлението преди всичко се базира на принципи и морал. На второ в.място идва експертизата. Само да отбележа, при ограничаване на връзките на геополитическа основа, не можеш да бъдеш икономически рационален, понеже си режеш половината от възможностите. Освен това ситуцията на противостояне ескалира. До сега се лишихме от възможностите от кооперация с Русия. Сега краварите ще ни натиснат да се дистанцираме и от Китай. И после какво? А вие тръбите че сте евроатлантици и ни тикате по пътя на безкрайната глупост, а отговори нямате и нищо не зависи от вас.

11.03.2023 12:14:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.