• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Заради тържествата по повод 6 май НСО предприема мерки за сигурност в София

Заради тържествата по повод 6 май НСО предприема мерки за сигурност в София

/КРОСС/ Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност в София на 6 май - Денят на храбростта и празник на Българската армия, съобщиха от пресцентъра на службата. 

Днес от 10:00 ч. на пл. „Княз Александър I" в столицата ще има тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия, след което ще се състои тържественият парад за празника.

Достъп на гражданите до зоната на събитието ще бъде осигуряван от 08:30 ч. през пет пункта за проверка, които ще са на ул. „Съборна" и ул. „Княз Александър I"; на ул. „Съборна" и ул. „Леге"; на ул. „Дякон Игнатий" и ул. „Аксаков" (срещу Българската банка за развитие); на югозападния ъгъл на сградата на Народното събрание (откъм пл. „Независимост"); на ул. „Георги Бенковски" и бул. „Цар Освободител".

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и опасни вещества, гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 08:30 до 12:30 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в радиус от 1000 м около зоната за сигурност.

Променя се организацията на движението в София във връзка с днешните тържества по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

На няколко места в центъра на София се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на пътните превозни средства, осигуряващи събитията. Забраната ще важи за определен период от време днес.

В днешния ден, от 06:30 ч. до приключване на събитието, се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител" в участъка между бул. „Васил Левски" и бул. „Княз Ал. Дондуков"; бул. „Княз Ал. Дондуков" в участъка между ул. „Бачо Киро" и бул. „Кн. Мария Луиза"; ул. „Московска" в участъка между ул. „Г. Бенковски" и пл. „Желю Желев"; ул. „Леге" в участъка между ул. "Съборна" и бул. „Цар Освободител"; ул. „Княз Александър I" в участъка между бул. „Цар Освободител" и ул. „Съборна"‘, ул. „Дякон Игнатий" в участъка между бул. „Цар Освободител" и ул. „Аксаков"; ул. „15-ти ноември" в участъка между пл. „Св. Ал. Невски" и бул. „Цар Освободител"; ул. „Цар Шишман" в участъка между ул. „Аксаков" и пл. „Народно събрание".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.