• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Вечерен час за непълнолетните в Благоевград

Вечерен час за непълнолетните в Благоевград

/КРОСС/ От днес в област Благоевград влизат в сила нови ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса. С решение на Областния кризисен щаб в областта всички ученици от 5-и до 12-и клас ще преминат за седмица в онлайн обучение, а учениците в намален етап ще продължат да ходят на училище присъствено.

Лицата под 18-годишна възраст няма да могат да излизат навън или да посещават обществени места след 20 ч. без възрастен придружител.

След като се създаде организацията, учениците пристигат в училище и влизат в стаите, в които се организира тестването, това най-често са класните стаи. Тестването се извърша от педагогическия и непедагогическия персонал, и със съдействието на родителите. Тестването за учениците еднократно в седмицата, това е първия учебен ден от седмицата, обясни в "Денят започва" Методи Попов - началник отдел "Организационно-методическа дейност и контрол" към РУО-Благоевград.

Ако ученик излезе с положителна проба, уведомяват се родителите, които взимат ученика и следва да се извърши повторно тестване в лабораторни условия. До момента в който не се потвърди положителната проба, учениците остават и се обучават присъствено. Ако се потвърди положителна проба, паралелката се карантинира, разясни още Методи Попов. Той обяви, че препоръката на РУО-Благоевград е дори учителите, които имат ваксина или зелен сертификат, да се тестват два пъти седмично.

От днес детските градини и ясли в община Разлог остават затворени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.