• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Коронавирусът остави 300 млн. ученици вкъщи

Коронавирусът остави 300 млн. ученици вкъщи

/КРОСС/ Почти 300 милиона ученици по целия свят са изправени пред варианта седмици да си стоят у дома, като Италия стана поредната страна, която затваря училищата заради смъртоносния нов коронавирус.

Повече от 95 000 души са били заразени, а над 3200 са умрели по целия свят от вируса, който вече е достигнал до повече от 80 страни и територии.
По-голямата част от смъртните случаи и инфекциите в световен мащаб са в Китай, където вирусът се появи за пръв път в края на миналата година, което подтиква страната да постави под карантина цели градове, временно да затваря фабрики и да затваря училищата за неопределено време.
С разпространението на вируса и други държави прилагат извънредни мерки, като ЮНЕСКО каза в сряда, че 13 държави са затворили училищата, което засяга 290,5 милиона деца, докато девет други са прилагали локално прекратяване на учебните занимания.
Докато временните затваряния на училища по време на кризи не са нещо ново, шефката на ЮНЕСКО Одри Азулай заяви, че "глобалният мащаб и бързината на настоящите проблеми в образованието са безпрецедентни и ако продължат, биха могли да застрашат правото на образование".
Италия в сряда нареди училищата и университетите да затворят до 15 март, като засили реакцията си, когато в национален мащаб броят на смъртните случаи се увеличи до 107, най-смъртоносната епидемия извън Китай.
Южна Корея, страната с най-голям брой случаи извън Китай - близо 6 000 - отложи началото на учебния срок до 23 март.
В Япония почти всички училища са затворени, след като премиерът Шиндзо Абе призова учебните часове да бъдат отменени през март. Сега ще има пролетна ваканция, предвидени за края на март до началото на април.
Около 120 училища затвориха тази седмица във Франция в райони с най-голям брой инфекции.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.