• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

За 16 г. Михайлов е получил милиони под формата на заплати и бонуси

За 16 г. Михайлов е получил милиони под формата на заплати и бонуси

/КРОСС/ Членът на екипа на Димитър Бербатов - Петър Величков, определи отличната оценка, която Борислав Михайлов си постави, като "абсолютна наглост". Преди ден в предаването "120 минути" по bTV Михайлов заяви, че БФС е прозрачна организация, а корупция във футбола ни няма.

През това сайтът за разследваща журналистика Bird.bg разпространи чрез социалните мрежи документ, разкриващ за питане от УЕФА относно строежа на футболната база в "Бояна". Публикуваното писмо е от 2013 г. - от тогавашния ръководител на европейската централа Мишел Платини до президента на БФС Борислав Михайлов.

Оказва се, че е имало забавяне в изпълнението на проекта за строеж на базата, въпреки преведените от УЕФА към БФС средства по програмата HatTrick.

Става въпрос за един ранен период на един ранен Михайлов, в който един конфиденциален вътрешен доклад на УЕФА го описва като един авторитарен ръководител, който няма способности да слуша. Цитират се няколко случая, в които е направил опит да въведе в заблуждение администрацията на УЕФА чрез опит за легитимиране на някакви офшорни компании, които да станат доставчици на УЕФА, коментира Величков в сутрешния блок на БТВ "Тази сутрин". Там се говори за опита му да строи, да инвестира пари на УЕФА на доста по-високи цени от това, което УЕФА има представа за нашия регион. Ставаше въпрос за строителството на 40 игрища. За автобус, който е искал да купи. Тотално извън целия спектър на нормалност на цените. Още тогава УЕФА са започнали да разбират за какво става въпрос.

Величков показа и част от гореспоменатите документи и наблегна на разликата в цените за закупуваните артикули.

За съжаление ние не сме имали възможност да се запознаем детайлно, но там става въпрос за начина, по който се изразходват средствата на БФС. Мога да едни покажа 13 страници. Показвам договор за доставка на футболно оборудване. Договорът има 70% предплащане. В моята кариера не съм виждал такъв договор. Такова предплащане може да се иска от ненадежден партньор. Влизаме по същество. От списъка с 14 артикула - един скъп, един среден и един евтин. БФС поръчва футболни врати. Цената на тази врата 2070 лева. БФС я купува на 2430 евро. Над два пъти и половина над пазарната цена. Табло за смени. Цената му е 600 евро. БФС я купува на 1175 евро. Договорът е по отношение на организацията на европейското първенство за младежи. Това са средства от държавата. Документите са от предишния му мандат. Документите са разписани от оперативното ръководство. Колегите от Изпълкома нямат нищо общо с това. Няма как в 3-4 заседания на годината по 20 минути тези хора да бъдат запознати с детайли от оперативната работа на БФС. Ако така се изразходват средствата на БФС и няма как да искаме да стигнат пари до аматьорите и децата, добави Петър Величков.

Той призова Михайлов да си постави оценка пред клубовете на конгреса утре: "Резултатите предполагат оценката. Програмата, която според него е 110% изпълнена... въобще не е така. Скандали, качулки влизаха в централата - абсолютна наглост. Тази оценка да си я постави утре сам пред клубовете. И те могат да му я поставят."

А относно предстоящия избор за нов президент на БФС, Петър Величков добави: "Бяха направени анкети, които показват 95% подкрепа за Бербатов. Процесът по гласуване трябва да бъде напълно прозрачен. Клубовете да внимават да не бъдат измамени."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.