• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Утре издават извънреден брой на "Държавен вестник" с обнародвания нов Изборен кодекс по указ на Радев

Утре издават извънреден брой на "Държавен вестник" с обнародвания нов Изборен кодекс по указ на Радев

/КРОСС/ Утре ще излезе извънреден брой на "Държавен вестник", където ще бъдат обнародвани промените в Изборния кодекс, гласувани вчера. Това ще стане, след като днес президентът Румен Радев издаде указ за обнародването на закона.

Обнародването на новите изборни правила се случва буквално часове, след като бяха гласувани от депутатите в пленарна зала на заседание, продължило до полунощ, съобщи dnes.bg.

Народните представители решиха пропорционалната система на гласуване да отпадне до следващите редовни парламентарни избори.

В хода на заседанието народните представители решиха, че ще гласуваме изцяло машинно в големите секции с над 300 избиратели. Машинен вот ще има и в чужбина, където количественият критерий ще бъде същият - секцията да е разкрита с над 300 заявления или на последните избори в нея да са гласували над 300 избиратели.

Видеонаблюдение ще има при отчитането на гласовете и попълването на протоколите, припомня БНР.

Гласуване по пощата зад граница няма да има, няма да има и избирателен район "Чужбина", тъй като не бе приета методиката, по която ще става самото райониране.

Съставът на Централната избирателна комисия (ЦИК) се редуцира до 15 души, а председателят, заместник-председател и секретарят ще се предлагат от политическите партии, но целият състав на ЦИК ще се назначава с указ на президента след проведени от него публични консултации и процедура, определени от държавния глава.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.