• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Блинкен: Всички бъдещи мирни преговори с Русия трябва да се водят при условията на Украйна

Блинкен: Всички бъдещи мирни преговори с Русия трябва да се водят при условията на Украйна
Държавният секретар на САЩ смята, че вслушване в призивите за преговори сега би довело до фалшив "потьомкински мир"

/КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в петък, че Съединените щати и техните съюзници не трябва да подкрепят прекратяване на огъня или мирни преговори за прекратяване на войната в Украйна, докато Киев не набере сили и не може да преговаря при свои собствени условия.

Тъй като очакваната украинска контраофанзива изглежда се оформя, Блинкен заяви, че вслушването в призивите на Русия и други страни, включително Китай, за преговори сега, би довело до фалшив "потьомкински мир", който няма да осигури суверенитета на Украйна или да повиши европейската сигурност, съобщава Евронюз.

"Вярваме, че предпоставка за смислена дипломация и истински мир е една по-силна Украйна, способна да възпира и да се защитава от всяка бъдеща агресия", каза Блинкен в реч във Финландия, която наскоро стана най-новият член на НАТО и има дълга граница с Русия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ебаси идиота. Вероятно цялата щатска администрация живее в някакъв холивудски филм. Заради помощта на Европа за Украйна, която не доведе до нещо позитивно за украинците, самата Европа се върна с 20 години назад и процесът ще продължи още дълго. Самите щати са живи-умрели и си мислят, че могат по някакъв начин да окажат натиск върху Русия. Как? Как като самете те, ако говорим за воеенна конфронтация, живеят по милостта на Русия, понеже по никакъв начин не могат да спрат най-съвременните им ракети. Ми то да беше само Русия. Сега е целият БРИКС. Като икономика само Китай е по-развита икономика от щатите, а заедно с останалите става нещо в пъти по-силно от Г-7. И как на фона на това ще налагаш условия на Русия? Колкото по-дълго, толкава по-лошо. Към моента Украйна най-вероятно ще бъде лишена от излаз на Черно море и в най-добрият случай ще и остане не повече от една трета от съвременните територии. а и те вероятно ще са присъединени към Полша, Унгария и Румъния. Блинкен не е приятел на Украйна, поне не е приятел на украинския народ.

03.06.2023 19:29:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.