• 08 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Николай Милков: Повече от 250 милиона евро е общата помощ, която оказва България за Украйна

Николай Милков: Повече от 250 милиона евро е общата помощ, която оказва България за Украйна

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Николай Милков, каза, че България е на страната на "териториалната цялост" на Украйна, на страната на международния правов ред.

"България подкрепя активно Украйна. Винаги получаваме благодарности не само от нашите партньори, но и от Украйна за помощта и подкрепата ни. Повече от 250 милиона евро е общата помощ, която оказва България за Украйна, ние сме на шесто място в света по отношение на помощта, която оказваме на Украйна по отношение на брутния вътрешен продукт", добави той.

Милков смята, че отношенията между България и Република Северна Македония са се усложнили. "Техните ангажименти в техния парламент с гласуване на европейското предложение, създават проблеми в Скопие. Трябва да вземат сложни решения, близки до катарзис. Няма как да не реагираме на проблемите на граждани с българско самосъзнание в РСМ, с проява на агресия. Имаме интерес да се борим, да защитаваме правата на тези граждани, но и е много важен приоритет - членството на РСМ в ЕС. Съчетаването на двете неща е висш пилотаж", допълни външният министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Точно заради подкрепата на Украйна македонците надигнаха глава срещу българите, защото конфликта там е по идентични причини – правата на етническите групи, които украинците не зачитат.

29.04.2023 11:26:35

Анонимен

Затова ли се иска в бюджета да отпадне индексацията на пенсиите? Най-лесно е пенсионерите да се дадат курбан и без това са в тежест на държавата.

29.04.2023 11:23:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.