• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Жозеп Борел: Външните министри на ЕС ще обсъдят военната активност на Русия около Украйна

 Жозеп Борел: Външните министри на ЕС ще обсъдят военната активност на Русия около Украйна

/КРОСС/ На следващото си заседание министрите на външните работи от Европейския съюз ще обсъдят „военната активност на Русия около Украйна". Това заяви в неделя ръководителят на дипломацията на Брюксел Жозеп Борел след телефонен разговор с украинския си колега Дмитрий Кулеба.
„Говорих с украинския външен министър Дмитрий Кулеба. Следя със сериозна загриженост руската военна дейност около Украйна. С Дмитрий Кулеба и министрите на външните работи на ЕС ще продължим обсъждането на следващото заседание", написа той в „Туитър".

Във връзка с изявленията на украинските военни за концентрация на руски сили по границата с Украйна, представители на западните страни през последните дни многократно изразиха загриженост от това. Както заяви в четвъртък прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, движението на руските войски на територията на Русия не бива да притеснява другите държави, тъй като по никакъв начин не ги заплашва. Той също така подчерта, че случващото се в Донбас е вътрешен украински конфликт, в който руските войски никога не са участвали.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

споко ва! Руссия ша ва бий сичките или поотделно,както си поиска! краварите ще си траят да не го отнесат и те,щото отдзаде е Китай!!!

05.04.2021 15:53:00

Анонимен

Да обсъди въпроса с Лавров или Захарова(да не я сбъркате със Захариева, нямат нищо общо), иначе всичко друго свързано с Русия са „Сметки без кръчмаря“.

05.04.2021 11:54:10

Анонимен

Този клоун за какъв се мисли? Господи, на какво се натресохме влизайки в ЕС. Разчитахме на привнесен рененсанс в нравствеността, разума и справедливостта. А получихме непробиваема европейска глупост, двуличие и непрекъснато въвличане в авантюри нямащи нищо общо с интересите на нормалните хора. Този е по-зле и от нашата Захариева.

05.04.2021 11:39:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.