• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Нинова: БСП напуска коалицията, ако МС реши да се изнасят оръжия за Украйна

Нинова: БСП напуска коалицията, ако МС реши да се изнасят оръжия за Украйна

/КРОСС/ "Един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за над 50 до 60 държави, но всичките са с краен потребител тези държави", заяви Корнелия Нинова

"МС реши ли да се изнасят оръжия за Украйна – БСП ще напусне коалицията". Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в село Първенец, където се срещна с производители на зеленчуковата борса.

"Всякакви спекулации в момента, че реално се изнася - отново потвърждавам - нито един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за над 50 до 60 държави, но всичките са с краен потребител тези държави. България не може да осъществява контрол какво става след това. При нас няма нито един договор нито за Украйна, нито с Русия, държа да отбележа. Стигне ли се до решение на МС за такъв износ - ние напускаме", подчерта Нинова.

Тя коментира и проблемите на земеделските производители у нас. „Дойдохме не само за да чуем на място търговците, но и да помогнем за решаване на проблемите им. От години отстояваме политика в защита на българското и родното производство. На фона на ръста на цените и кризата – трябва да мислим в перспектива. Това което прави кабинета в момента – миналата година подкрепата беше близо 29 млн. до този момент е 53 милиона лева като предлагаме в актуализацията да се включат допълнително 100 млн. лева. Производителите основно се оплакват от високите цени на тока. И от скъпите торове – което е нещо, за което трябва да се помисли”.

По думите й искането на производителите да бъде замразена цената на газа, такава, каквато е в момента по договора с „Газпром”, а разликата от поскъпването да се поеме от държавата – е разумно. "Подобно решение ще даде резултат и ще помогне да не им се оскъпява стоката. Реална мярка би била и нулево ДДС върху плодовете и зеленчуците", подчерта тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

PUTIN

Ако някой иска да се намеси в ситуацията в Украйна отвън и създава стратегическа заплаха, ударите ще бъдат светкавични. Всички решения за мълниеносни удари в случай на заплаха за стратегическата сигурност на Руската федерация са взети.

30.04.2022 11:45:43

Анонимен

Струва ми се че Нинова нещо шикалкави. Първо не я чух да даде ясна оценка на случващото се в Украйна, като проследи развитието на конфликта и ролята на всички участници, включително щатите и НАТО, Второ не е истина, че не може да се осъществява последващ контрол на износа на оръжие. До ри от открити източници може да се проследи маркировката на трофейни муниции. При желание няма да е трудно, ако не всичко, но поне някои от некоректните крайни потребители да станат ясни. И като станат ясни-какво? Пак ще се стигне до необходимост от ясно становище и практически мерки, за което никой в МС не е готов. А Кирето е мекере и трябваше да си ходи още преди два месеца. Всъщност най-добре беше изобщо да продължи да си прави млечните продукти ли бяха, лъжички ли бяха и да остане далече от политиката и икономиката на страната.На фона на приближаващи избори ще ви се наложи да заявите идеологическа и политическа позиция.

30.04.2022 08:41:38

Анонимен

Тази тъпа крава е пълен гьонсурат , държавата ще компенсира некадърното си управление с дотации . Въри се срий стрино де слънце неогрява .

29.04.2022 17:22:58

Анонимен

Така и трябва.

29.04.2022 13:25:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.