• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Зеленски: Издържахме. Не бяхме победени

Зеленски: Издържахме. Не бяхме победени

/КРОСС/ Издържахме. Не бяхме победени - това каза президентът Володимир Зеленски в специално обръщение за годишнината, предаде БНТ.

Украйна плати висока цена - войната отне живота на 8 хиляди цивилни по данни на ООН. 13 хиляди са ранените, а 8 милиона украинци живеят като бежанци по цял свят.

Ето още от думите на украинския президент:

"Велики народе на Украйна! Преди година, на същия ден, от същото място, към седем часа сутринта се обърнах към вас с кратко изявление. То продължи само 67 секунди. Съдържаше две важни неща - че Русия започна пълномащабна война срещу нас и че ние сме силни.

Те ни заплашиха, че ще изчезнем след 72 часа. Издържахме точно година. Украйна изненада света. Украйна вдъхнови света. Украйна обедини света.

Има хиляди думи, за да го докажем, но и няколко от тях ще стигнат. "Хаймарс", "Пейтриът", "Ейбрамс", "Чаленджър", "Леопард". Благодаря на всички наши партньори, съюзници и приятели, които застанаха до нас през тази година.

Никога няма да забравим това. Няма да се успокоим, докато руските убийци не получат заслужено наказание. Наказание от Международния трибунал. Божието наказание.

Обръщам се към тези, които още чакат. Нашите граждани, които са под временна окупация. Украйна не ви е изоставила, не ви е забравила, не се е отказала от вас. По един или друг начин ще освободим нашите земи. За тези, които бяха принудени да останат в чужбина, ще направим всичко, за да се върнете в Украйна.

Годината на непобедимостта. Основният ѝ резултат е, че издържахме. Не бяхме победени. И ще направим всичко, за да победим тази година! Слава на Украйна!"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Господ да пази света от хора като него! Продажна твар, погубил милиони свои братя и сестри! Има Бог и за такива като всички вас! Там с пари и НАТО няма да си помогнете!!!

25.02.2023 08:02:11

Анонимен

Русия издържа. Да видим докога Запада и неговите граждани ще издържат да наливат средства като вода в пустиня.

24.02.2023 22:52:19

Анонимен

Ще дойде ден, в който украинският народ ще разбере и ще ви потърси сметка, че с неговата кръв защитавате щатските интереси. Демокрацията е гръцка дума, която се използва за параван и „смокинов лист” за всичко и при социалното разслоение на обществото е пълен фалш.

24.02.2023 22:32:20

Анонимен

Браво на вас, цяла година издържахте, заедно с цялото НАТО, а обяснявахте на запада, че вие го защитавате от Русия. Лошото за вас е, че Путин наистина още не е започнал и ви щади. Към думите споменати от Зелето, бих добавил, укро-фашист, наркоман и джендър неориентиран.

24.02.2023 20:40:33

Анонимен

Той, Путин все започва и стигна до никъде.

24.02.2023 20:08:03

Анонимен

Зеленски: Издържахме! Путин : Ние още не сме започнали...

24.02.2023 20:04:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.