• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Н. Пр. Олеся Илашчук: Путин вече се присъедини към кохортата на тираните и най-големите престъпници на ХХ век – Хитлер и Сталин

Н. Пр. Олеся Илашчук: Путин вече се присъедини към кохортата на тираните и най-големите престъпници на ХХ век – Хитлер и Сталин

/КРОСС/ Новата украинска дипломация  по време на войната на Русия срещу Украйна е особено сложна и особено отговорна. Приоритетна задача за украинската дипломация е работата по Формулата за мир на президента на Украйна Володимир Зеленски. Това каза посланикът на Украйна у нас Нейно Превъзходителство Олеся Илашчук в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Украинската формула за мир според нея може да се превърне в универсална основа за спиране и предотвратяване на други въоръжени конфликти.

Резултатите от Срещата на върха на НАТО във Вилнюс по думите й са много положителни за Украйна. „Едно от ключовите постижения е потвърждението, че Украйна не се нуждае от План за действие за членство и че се формира Съвет Украйна - НАТО. Вече е извървян значителен път към взаимна съвместимост с НАТО. Украйна продължава да води активен диалог и да работи усилено, за да получи възможно най-скоро членство в НАТО“, заяви Олеся Илашчук.

През последните няколко месеца политическият диалог между Украйна и Република България значително се активизира, посочи тя. „Продължава развитието на секторното междуправителствено сътрудничество. В допълнение към сферата на отбраната и въпросите за изграждането на коридорите на солидарността за транспортиране на украинското зърно, особен интерес представлява сферата на екологията, възобновяемата енергетика, реализацията на проекти за съвместно производство. Искрено сме благодарни на правителството на България и българския народ за политическата подкрепа на Украйна на международната арена, за подкрепата на Международната Кримска платформа, подкрепата за Декларацията на Г-7 за гаранциите за сигурност за Украйна. Но отделно, искам да  благодаря за оказаната военно-техническа помощ на Украйна, за принципната позиция на Народното събрание на България и за съответните решения на правителството, както и на всеки гражданин на България, намерил възможност да даде своя личен принос в подкрепа на украинците в този невероятно труден момент“, заяви посланик Илашчук.

От началото на войната България е приела стотици хиляди украинци, търсещи спасение с децата си. „Украйна е много благодарна на правителството на България за продължаването на програмата за подпомагане на украинските имигранти“, заяви украинският посланик.

Путин и политическото ръководство на съвременна Русия са военнопрестъпници и подкрепата за тях и агресивната им имперска политика е вид съучастие в престъпления срещу човечността, категорична бе тя. „Рано или късно, злото ще бъде наказано, както беше след Втората световна война. Не мисля, че с Путин сега е възможно да се преговаря или да се води дискусия, защото неговите инструменти са изнудване, терор, убийства на невинни хора. Той вече се присъедини към кохортата на тираните и най-големите престъпници на ХХ век – Хитлер и Сталин“, заяви посланик Илашчук.

Украинците не водят война, те защитават себе си и страната си, заяви тя. „Мирът в Украйна може да бъде възстановен в рамките на един ден, веднага щом Русия изтегли войските си от границите на Украйна, признати през 1991 година. Русия трябва да се върне към зачитането на международните норми, споразумения и правила. В противен случай, руската агресия отваря пътя към варварството на Средновековието. Възстановяването на мира е възможно само чрез връщане към справедливостта, преследване на международни военнопрестъпници и зачитане на международното право като единствен и най-добър гарант за стабилно бъдеще за нас и нашите деца“, каза посланик Илашчук.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Напълно отговаря за позицията си като експерт украинската посланичка. Брачните проблеми са между Украйна и Запада, а сексуалните са свързани с контранастъплението и войната с Русия.

10.09.2023 15:48:20

Ханко Брат

Със сексолог, при цялото ми уважение към тази професия, ще имаме провал. Разбира се, един ден Киев просто ще трябва да я смени. Но няма ли да е по-добре да го направим сега? Да признаем грешката, която президентската канцелария направи, когато започна да промотира човек, който е напълно неподходящ за тази работа, каза по-рано Сергей Сидоренко, редактор на изданието Европейска правда. Очевидно и колегите в Украйна нямат достатъчно информация за мадам Олеся, освен че е бивш консултант по брачни и сексуални проблеми.

09.09.2023 23:44:12

Ханко Брат

"Със сексолог, при цялото ми уважение към тази професия, ще имаме провал. Разбира се, един ден Киев просто ще трябва да я смени. Но няма ли да е по-добре да го направим сега? Да признаем грешката, която президентската канцелария направи, когато започна да промотира човек, който е напълно неподходящ за тази работа", каза по-рано Сергей Сидоренко, редактор на изданието "Европейска правда". Очевидно и колегите в Украйна нямат достатъчно информация за мадам Олеся, освен че е бивш консултант по брачни и сексуални проблеми.

09.09.2023 23:42:56

Българин

Украйнската фашиска мърша е типична идеотка като евреиското копеле зеленски наркоманов

09.09.2023 12:45:50

Анонимен

Доживяхме но-нейм курви да дават оценка на Путин, най-великият, далновиден, отговорен и решителен политик на съвремието. Именно подкрепата за държавата У води до жертви, а поскрепата за националистичен, почти фашизоиден режим размива моралните граници, в полза на съмнителна целесъобразност. Слава на Русия.

09.09.2023 10:31:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.