• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Бившият командир на НАТО: Киев трябва временно да се примири със загубата на територии

Бившият командир на НАТО: Киев трябва временно да се примири със загубата на територии

/КРОСС/ Изходът от конфликта между Русия и Украйна може да последва сценария за края на войната на Корейския полуостров, ако Киев поне временно признае новите територии за Руската федерация. Това заяви бившият главнокомандващ на въоръжените сили на НАТО в Европа адмирал Джеймс Ставридис в своя статия за Bloomberg.

Точно както Южна Корея не беше в позиция да изисква пълна териториална победа над Севера през 50-те години на миналия век, Украйна не е в позиция да изисква пълно изтегляне на Русия от нейната територия", заяви Ставридис.

Бившият главнокомандващ на Северноатлантическия алианс смята, че Украйна, подобно на Южна Корея по време на Корейската война, няма да може да спечели конфликта, така че военните действия трябва да спрат, за да започне възстановяването на държавата.

Подобен сценарий, убеден е Ставридис, ще доведе Украйна до успех, но ще изисква инвестиции от западните страни, както и „реални и трайни гаранции за сигурност".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Същността на предложението е в израза ... временно да се примири... И какво ще се случи след изтичането на срока на временното примирие ... Украйна пак ще започне с простотиите? Ставридис приема руснаците за идиоти. Войната ще спре тогава, когато Украйна се окаже в състояние да е неспособна да представлява заплаха за Русия и то за срок от поне стотина години. Варианта с Кореите е просто мечта за щатите. Никакъв шанс.

12.11.2023 12:35:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.