• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Опълченците в Източна Украйна обявиха пълна мобилизация

Опълченците в Източна Украйна обявиха пълна мобилизация

/КРОСС/ Проруските опълченци в източните региони на Украйна Донецк и Луганск наредиха да започне пълна военна мобилизация в териториите под техен контрол.

Ден по-рано самопровъзгласилата се "Донецка народна република" в Източна Украйна обяви евакуация на цивилното население към съседна Русия, обвинявайки Киев, че планира военна инвазия.

В отделни изявления на 19 февруари Денис Пушилин и Леонид Пасечник обявиха пълна мобилизация на войските и призоваха хората в запаса да се явят пред военни комисии.

Това става на фона на растящото безпокойство на Запада от предстоящ военен конфликт и данните на украинската армия за рязко увеличаване на нарушенията на примирието между правителствените сили и опълченците в Донбас през последните няколко дни.

Екип на организацията за сигурност и сътрудничестов в Европа съобщи за близо 600 нарушения на примирието в Източна Украйна, регистрирани на 17 и 18 февруари. Те са забелязали и повече от 300 експлозии.

По същото време опълченците започнаха да евакуират жителите към Русия, а Москва даде паспорти на десетки хиляди граждани на регионите Донецк и Луганск.

Западът критикува този ход, защото смята, че Русия би могла оправдае инвазия под претекст, че защитава своите „граждани“ в Източна Украйна.

На брифинг в петък вечер американският президент Джо Байдън каза, че според разузнавателна информация, с която той разполага, руският президент Владимир Путин е взел решение да нападне Украйна, а целта е столицата Киев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Западът са колективни педерасти. Няма такова животно. Има англосакси, които се мислят за солта на земята и искат да продължат да крадат от цял свят, а като изчерпат останалите ще налегнат и партньорите си. Германия и Франция го разбират и се дърпат. Испания, Италия и Португалия си мълчат, но тях никой и не ги пита. Северна Европа е почти неутрална. Силно се надявам Русия и Китай да го начукат на англосаксите. Те ще го направят ,но ми се ще да стане по-бързо, че тези вече не се търпят. И самата статия е сбъркана и нечестна. Укро-фашистите вече второ денонощие обстрелват ЛНР и ДНР. Обстрела се засилва. Подобни драсканици ме карат да мисля, че светът се е побъркал окончателно и безвъзвратно. Понятията истина и чест са загубили смисъла си.

19.02.2022 11:53:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.