• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може да ескалира

Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може да ескалира

/КРОСС/ Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може да ескалира, тъй като Великобритания и западните страни продължават да доставят оръжия на украинския президент Володимир Зеленски, предаде ДПА.

Андрей Келин каза пред журналистката от Би Би Си Лора Кюнсберг, че действията на страните от НАТО и "особено" тези на Великобритания създават риск от това войната да се проточи и да възникне "ново измерение" на военните действия. 

Той допълни, че Русия разполага с "огромни ресурси" и въпреки че сраженията продължават повече от година, неговата страна все още не е започнала да "действа твърде сериозно".

"Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна. Разполагаме с огромни ресурси", подчерта Келин.

"Рано или късно разбира се тази ескалация може да придобие ново измерение, а ние не се нуждаем и не искаме това. Може да постигнем мир още утре", каза още руският дипломат.

Запитан относно широкоразпространените и увеличаващи се доказателства за руски военни престъпления, Келин отговори, че Украйна е тази, която извършва военни престъпления. 

След това той смени курса и заяви, че ООН няма правомощия да разследва военни престъпления, отбелязва ДПА.

Източник:БТА

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Умрял някой да прекрачва границите на Русия, а колкото до сравнението на руската армия с щатската, преди няколко години в Сирия имаше среща на двете армии, шест американчета и един хеликоптер Апачи направиха триста вагнерчета на груз 200...

29.05.2023 14:47:42

Анонимен

Дали плаши гаргите не се знае, но натовски войник не смее да прекрачи границите на Русия. Имаше една американска фрегата, навлязла в Черно море и съставът й подаде ставка, след като руски изтребител прелетя над нея.

29.05.2023 10:42:26

Анонимен

Тоз рептил решил да плаши гаргите... конфликта щял да ескалира...сега вадят Т62 от консервация, като за ескалацията се подготвят Т55... накрая ще пуснат и Т34 от последния парад.

29.05.2023 10:01:17

Анонимен

Руският посланик в Лондон може да прави каквито пожелае изказвания и никой не смее да го бутне. А руската посланичка в България дори да каже нещо положително нашите кокор башии я упрекват в намеса във вътрешните работи и предлагат да бъде изгонена.

28.05.2023 22:58:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.