• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Милен Керемедчиев: Китай не смята, че с военни средства може да се реши конфликта в Украйна

Милен Керемедчиев: Китай не смята, че с военни средства може да се реши конфликта в Украйна

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Милен Керемедчиев каза, че с това, което се случва в Украйна, тя продължава да е едно от най-горещите места на планетата. Загиналите ежедневно са между 500 и 1000 от двете страни, да не говорим за цивилните жертви. Нормално е това да е основата на всички критики срещу управлението на Владимир Путин.

Фиксацията върху личността на Владимир Путин вече става прекалена. Трябва в по-широк ъгъл да се разглежда това, което се случва в Русия. Вероятно на 9 май ще има нови знаци. Той говореше за единство, сплотеност, отдаденост, връщане на историческите земи. Това даде знак, че е постигнал една от целите - обединение. Това са знаци, че Русия в негово лице ще втвърдява линията. Едва ли можем да очакваме отклонение от тази ескалираща линия, която наблюдаваме", обясни журналистът Валерий Тодоров.

Франция има много ярка позиция относно войната в Украйна. Тя иска да има водеща роля в оформяне на европейската политика по повод войната, смята Керемедчиев. По думите му Китай не смята, че с военни средства може да се реши този конфликт.

Очакванията от Китай са да бъде гарант. Китай вижда себе си не като един дистанциран наблюдател, а като партньор в диалога, допълни Тодоров.

Милен Керемедчиев подочи, че показването на пленената военна техника на НАТО напомня на парада след Втората световна война. В риториката на Путин се посочва, че Русия е в Украйна, за да бори фашизма.

"Казно бе, че това, което вече е завладяно е свършен факт. Путин се опитва да разговаря с политика на свършените факти. Това означава, че диалогът оттук-нататък ще бъде много труден за възстановяване на отнетите територии", подчерта журналистът.

Лятото обикновено е период на офанзива, добави Тодоров. Видя се, че с колебливата политика на САЩ и забавянето на помощта, войната в Украйна става все повече европейски въпрос, заяви Милен Керемедчиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мнооо хубав часовник, но не се вижда добре, това да не е кремълската кула на него : ) ?!

11.05.2024 19:02:42

Анонимен

На Путито не му остава много време, руснаците ще го гонят с камъни. Вманиачения социопат ще остане в историята, като гробокопача на съвременна Русия.

10.05.2024 06:46:10

Анонимен

Много показателно за чуждата зависимост на българските политици е за това, че се пазят като дявол от тамян да споменат, че посещението на високата китайска делегация в Сърбия бе и заради годишнината от американския удар по китайското посолство в Белград, където загинаха китайски журналисти. Значи, че американците са в правото да атакуват дипломатически мисии и убиват журналисти, а другите не.

09.05.2024 08:05:57

Анонимен

Педераст. И защо случващото се да е основа за критиките към Путин? Щатите организираха и проведоха Майдана, затваряха си очите и твърдяха че нямат данни когато гориха хора в Одеса, а прази това време армията избиваше цивилни в Донбас, западните политици устроиха цирка с Минските съглашения, ЕС и НАТО не спряха с провокациите и разширението си, а сегаПутин им е виновен. Путин ви беше виновен и преди да атакува Украйна. Да го духате, лъжци лицемерни. Естествено ще има мир, ама вие и сега не искате да чуете. Путин ви каза, че целта на операцията е демилитаризация и денацификация. Няма преговори без достигането на тези цели. А дотогава руснаците ще завземат все повече нови територии. След Авдеевка няма фортификации, което означава че нищо не може да спре руснаците. Нищо. Керемедчиев е прав за едно. Това което е взето и след референдум хората са решили че искат да са част от Русия, никага вече няма да се върне. Поздрави за деня на победата над фашизма. Гответе се за следващата победа.

09.05.2024 07:50:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.