• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Любомир Кючуков: След некоалицията вече имаме и неротация

Любомир Кючуков: След некоалицията вече имаме и неротация

/КРОСС/ След некоалицията вече имаме и неротация. Случи се така, че непримири политически противници използваха международния контекст да съставят правителство, но вече се разбра, че това е била една изкуствена конфигурация, която не успява да преоделее вътрешните си противоречия. Това заяви снощи в ефира на NOVA NEWS бившият заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков.

Относно атентата край Москва бившият ни дипломат посочи, че руският президент е направил „доста инсинуативно" изказване, опитвайки се да въвлече Украйна към виновните за трагедията. По думите му обаче е пределно ясно, че зад зверството стои „Ислямска държава", напомняйки, че групировката сама пое отговорност за извършения атентат.

Кючуков уточни, че международният тероризъм е общ враг на всички, дори и по време на война, обяснявайки, че атентатите от такъв вид сеят омраза на етническа и религиозна основа и разделят и конфронтират обществата.

Международният анализатор направи коментар и за войната в Украйна. Той разясни, че употребата на думата „война" в последното изявление на Кремъл е политическо предупреждение не само към Украйна, но и към ЕС и НАТО, че е възможен и директен конфликт между Русия и Запада.

Това вече не е толкова война за територия, колкото война на унищожение - унищожение на инфраструктура, на техника, на селища и на хора, каза той.

Според Любомир Кючуков е много важно конфликтът в Украйна да излезе от военното и да премине в политическото руско, защото това би дало по-сигурни гаранции, че Киев няма да се окаже изправен пред поражение.

В заключение добави, че войната трябва да приключи с политически преговори, освен ако не се стигне до глобален конфликт.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.