• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Украински политици призоваха управляващите ни да прекратят военната помощ за държавата им

Украински политици призоваха управляващите ни да прекратят военната помощ за държавата им
В Украйна шества нацизъм, казаха те

/КРОСС/ Председателят на партията "Наш Край" за град Харков, Юрий Деркач, по покана на „Възраждане", вчера даде пресконференция в Народното събрание. Партията е забранена от режима в Киев. По-късно Юрий Деркач оглавява Социалната партия на Украйна за Харковска област. Тази политическа организация съществува от около 3 години, но тъй като е опозиционна, в момента също е забранена. Харков е вторият по големина град в Украйна, тоест това, което е Пловдив за България, той е индустриалното сърце на тази държава. Юрий Деркач имаше възможност пред журналисти да сподели какво се случва в Украйна последните 10 години. На пресконференцията участие взе и народният представител от „Възраждане" Ивелин Първанов.

„Аз съм тук не, за да се жалвам от ситуацията или живота, целта на украинците като мен, е да поставим двете страни от конфликта на масата на преговорите, за да се стигне до мирно разрешаване на тази военна ситуация. За световната общественост и за хората, които следят ситуацията не е тайна, че в Украйна има масова репресия върху опозиционните партии, опозиционните лидери и всички инакомислещи, сред тях съм и аз.", каза Юрий Деркач на руски език.

Той разказа за няколко потресаващи случаи на репресия върху хора, които не одобряват водената от правителството политики.

„Неотдавна беше арестувана адвокатката, която защитава опозиционните активисти - Светлана Новицкая. Тя се бореше за правото на опозиционния политик Инна Иваночка от Лвов да получи справедлив процес в съда. Инна вече две години лежи без присъда в затвора. Също така за критики към Зеленски са арестувани братя Канонович, арестуван е и журналистът Дмитрий Скварцов, който защитаваше Украинската православна църква. 82-годишният писател Юрий Чернишов пък е осъден на 15 години затвор затова, че критикува управляващите. Преди две години от дома му беше отвлечен моят приятел Иван Александрович, който е председател на Организацията на ветераните от специалните служби. Отвлякоха го хора, облечени във военни униформи на териториалната отбрана и оттогава никой не го е виждал - имам опасения, че той е убит.", коментира още Юрий Деркач.

Той припомни, че събитията са започнали още през 2014 година, по време на Майдана, от който се възползваха престъпниците и предателите.

„От 2014 година нашата родина започнаха да я разделят и противопоставят на териториален, езиков и етнически принцип. Мирните жители на Донбаска област са 6 милиона, тях ги обявиха за терористи и срещу тях започнаха да водят война, така наречената антитерористична операция. Хората, които бяха инакомислещи и се обявиха против тази убийствена политика, бяха нарочени за предатели и руски шпиони. Срещу тях бяха образувани наказателни производства и много от тези хора изчезнаха безследно. По мои данни в момента в затвора се намират около 6500 опозиционери, които не са съгласни с политическото управление, които чакат да бъдат осъдени, а хиляди са безследно изчезнали. До 2014 година на територията на Украйна живееха около 51 милиона души. В момента са останали около 15 милиона. Почти цялата икономика е разрушена, огромни заводи и фабрики са затворени. По времето на Съветския съюз, Украинската република беше индустриалното сърце на целия съюз, а самият град Харков се явяваше като център на индустрията и интелекта. От 2014 година нашите управляващи обикалят посолствата, получават инструкции и насърчения да ликвидираме собствената си индустрия. Оттогава насам бяха нарязани и предадени за скрап голяма част от оборудването на много от заводите. До преди 2014 година ние, заедно с руснаците, имахме много общо. Имахме общи семейства, обща култура и общ език. Тази братоубийствена война трябва да бъде спряна. Призовавам световната общественост да застави воюващите страни да седнат на масата на преговорите и да постигнат мир.", каза още украинецът.

Той призова управляващите в България да спрат да изпращат военна техника в Украйна, за да може този конфликт да приключи колкото се може по-бързо.

„Не дай Боже подобно нещо да сполети и България. Дано българският народ и да запази своята самобитна култура, своята уникалност, а властите да не се поддават на съветите на чужди държави, които искат да разрушат устоите на една нация. Преди време един голям политик беше казал, че няма по-голяма опасност за една държава от интелигенцията, отгледана от нейните противници. Предателството на собствения народ и на собствената държава се явява най-голямото предателство, на което можем да бъдем свидетели. Хората с моите убеждения приветстват здравия, твърд патриотизъм, но не приветстват нездравия фашизъм, нездравия нацизъм, които в момента шестват в Украйна.", допълни Юрий Деркач и каза, че е подготвил изненада за журналистите. На живо от Украйна се включи неговия приятел, председател на партия „Держава" Дмитрий Василец. На последните избори, на които са участвали, политическата организация е получила подкрепата на 6 милиона украинци.

„Включвам се от името на 6 милиона украинци. Тези украинци не споделят възгледите на Зелински и на управляващите в момента. Мандатът на Зелински изтича тази пролет и той вече не би трябвало да бъде президент, тъй като в Конституцията не е предвидено ситуация, при която може да бъде удължен неговия мандат. Военното положение, или извънредното положение няма да дават допълнителни правомощия на президента и не могат да удължат мандата му и се надявам да има наистина промяна и конфликтът да бъде прекратен.", каза също на руски език Дмитрий Василец.

Той уточни, че за разлика от опозиционната лидерка в Беларус - госпожа Тихановска която странно е приемана от европейската и световната общественост, на изборите тя не е събрала необходимите гласове, дори и чрез онлайн гласуване. Тоест зад нея стои само политическата организация, един щаб, който иска да смени президента Лукашенко.

„Тоест зад нея стоят хората, които имат само политически цели, докато зад украинските опозиционери стоят реални гласове, реални избиратели, хора, които не споделят мнението на управляващите в момента. Тези шест милиона украинци искат войната да бъде прекратена. Нека във всеки регион, според Конституцията на Украйна, да се проведе референдум и да се самоопредели къде иска да бъде, в коя държава, дали в тази Украйна, която в момента съществува, или да се присъедини към друга, или да създаде друго свое формирование. Иначе всичко останало е двойни стандарти. В огромното си мнозинство украинският народ иска конфликтът да бъде прекратен. Хората, които са заинтересовани да продължи войната, в момента управляват в Киев. Украинският конфликт е конфликт между глобалните играчи - от една страна Руската Федерация и от друга - НАТО, а украинският народ плаща цената на тази глобална игра. Това нещо трябва да бъде прекратено. Искаме мир за нашата нация.", допълни Дмитрий Василец.

От ляво на дясно на снимката: Любо Данков (журналист), Юрй Деркач (председателят на социалната партия на Украйна), Ивелин Първанов (народен представител от ПГ на "Възраждане").

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонкмен

Браво и там има хора против тоя продажник

08.03.2024 12:42:23

Анонимен

Какво мислят педалите от правителството? Някакъв коментар?

08.03.2024 07:35:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.