• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

В отговор на Йенс Столтенберг, Путин заплаши малките държави в НАТО

В отговор на Йенс Столтенберг, Путин заплаши малките държави в НАТО

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин във вторник коментира думите на Столтенберг за премахване на забраната Украйна да използва западни оръжия за удари по цели в Русия, цитира думите му руската служба на BBC.

"Ако той (Столтенберг) говори за възможността да се нанесе удар по руска територия с високоточни далекобойни оръжия, той, като човек, който ръководи военно-политическа организация, въпреки че е цивилен като мен, но все пак трябва да знае, че високоточното оръжие с голям обсег не може да се използва без средства за космическо разузнаване", каза Путин след посещението си в Узбекистан.

Според него, в случай на такива ударни системи като Storm Shadow, изборът на целта и полетната мисия ще се извършват "без присъствието на украински военен персонал".

"Кой прави това? Това се прави от тези, които произвеждат и тези, които уж доставят тези ударни системи на Украйна. Като цяло може да се случи и става без участието на украински военнослужещи", каза руският лидер.

"Така. Тези представители на страните от НАТО, особено в Европа, особено в малките държави, като цяло трябва да са наясно с какво си играят. Те трябва да помнят, че това са по правило държави с малка територия и много гъсто население. И това е фактор, който те трябва да имат предвид, преди да говорят за нанасяне на удари дълбоко в руска територия", каза Путин.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза преди днешната среща на министрите на отбраната на ЕС в Брюксел, че Украйна трябва да може да използва оръжия, доставени от Запада, за да нанася удари по "легитимни цели" на руска територия, в противен случай ръцете на въоръжените сили на Украйна са вързани и те не могат да се защитават ефективно.

Според ръководителя на НАТО е време да се преразгледат тези ограничения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами правилно говори човека. Те укрите наистина не могат да използват високотехнологичните оръжия. Персоналът е западен, а подборът на целите, целеуказването и съпровождането се осъществяват не от територията на Сбълканата държава. Путин отдавна беше споменал, че при действия на запада, които той може да възприеме като заплаха за националната сигурност или при пряк удар ( за който говорим) ще нанесе удар по центровете на приемане на решение. Що да трепе укрите, като са виновни американците и британците. Те си решават, ама съдейки по актуалната ситуация в света, очевидно не си правят добре сметките, а после страдат, хленчейки с думи като жестоко, непровокирано, несправедливо и други подобни. Някой ще яде дървото и подозирам, че няма да са руснаците. Май пропуснах французите и поляците, за което моля да ме извинят. И те няма да останат без внимание.

29.05.2024 17:34:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.