• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Песков: Очевидно е нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна

Песков: Очевидно е нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна

/КРОСС/ Нарастващото участие на Запада в конфликта в Украйна е очевидно, Руската федерация го отчита, но това няма да промени хода на събитията. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

„Що се отнася до потенциалното продължаващо нарастване на степента на ангажираност на колективния Запад в този конфликт в Украйна, очевидно е, че има растеж. Ние вземаме това предвид. Още веднъж повтарям: това няма да помогне за промяна на ход на събитията", подчерта Песков.

„Знаем, че Порошенко, Меркел и Оланд, те потвърдиха, че за тях, а това означава и за Украйна, за Франция и Германия, споразуменията от Минск не бяха нищо повече от параван, с който те прикриваха намеренията си да подготвят Украйна за решаване на проблема, проблемът на Донбас със сила. Това още веднъж подчертава, че Путин направи всичко абсолютно правилно, като реши да започне специалната военна операция, за да спаси хората, които живеят в Донбас", каза още Песков.

Той отговори отрицателно на въпроса на един от журналистите дали вариантът за руска военна помощ на Донбас е бил разглеждан през осемте години преди началото на специалната военна операция.

„Не, този въпрос не беше обсъждан. Разбира се, ние внимателно наблюдавахме какво се случва в Украйна и видяхме продължаващата милитаризация на Украйна, видяхме подготовката на Украйна да се опита да реши проблема в Донбас със сила, което, естествено, ще унищожи в този момент съществуването на Минските споразумения, които вече са потънали в забвение", добави Песков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.