• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Бориславова: В момента България няма нужда от нестабилност, имаме нужда от работещо правителство

Бориславова: В момента България няма нужда от нестабилност, имаме нужда от работещо правителство

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Лена Бориславова, каза че за нея да отидеш по покана на правителството на Украйна, когато те желаят да се срещнат с теб е най-добрата форма на подкрепа, а и ясен политически сигнал къде стои България и каква позиция заема. „Въпросът е какво постигна тази визита? 6-те конкретни стъпки, които бяха начертани между Петков и Зеленски, показват, че това посещение, освен че беше приятелско, показа много ясно къде стои България по отношение на този конфликт. Показа как можем да помагаме на Украйна и да си сътрудничим в различни аспекти".

Зеленски много ясно каза, че ние сме приятелска държава, чиято помощ е високо ценена, заяви Бориславова. „Тези 6 въпроса, които договорихме, са помощ, която сме готови да дадем на Украйна. Ремонтирането на военна техника на Украйна е едно от нещата, които договорихме. Мисля, че това е необходима помощ, конкретна, ясна. И вярвам, че коалиционно ще успеем да се споразумеем за това."

Има извънредно заседание на НС в сряда, на него ще бъде взето решението за това да се подкрепи, надявам се, изпращането на военно-техническа помощ за Украйна, допълни Бориславова. „В момента България няма нужда от нестабилност, имаме нужда от работещо правителство. Трябва да се справим с редица предизвикателства и изпращането на военна помощ за Украйна е само едно от тях. Трябва да се справим с инфлацията, цените на газа и т.н."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това правителство ни набутва в криза, изпълнявайки чужди нареждания и чужди интереси. На това ли му се казва „работещо правителство”?

30.04.2022 10:20:04

Анонимен

Глупост до неистина, и така до края на съобщението. Не си длъжен да ходиш където те канят, подбираш с кого се срещаш и внимаваш какво говориш, понеже те слуша и този, който не присъства. Второ: избягваш поемането на каквито и да било ангажименти към воюващи страни понеже всяка помощ за единия е атака срещу другия. Моралният ти ангажимент следва да е базиран на обективна и честна информация. Помощта на Киев без помощ за пострадалите в Донбас е политически а не морален ангажимент. Страната има нужда от правителство, но очевидно, не от това правителство. Петков е неопитен и некомпетентен, трудно формулиращ собствено мнение и още по-трудно изразяващ го, с белези на егоцентризъм. Колкото по-бързо се намери балансирано, национално отговорно правителство, съобразяващо се с мнението на народа и подчертаващо суверенитета на страната ни, толкова по-добре.

30.04.2022 09:27:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.