• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Путин сравни законопроект на Зеленски с идеите на Нацистка Германия

 Путин сравни законопроект на Зеленски с идеите на Нацистка Германия

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че опитите да се разделят народите на Украйна на коренни и некоренни прилича на идеите на Нацистка Германия, пише „Российская газета".

„Да се говори за руснаците, като за некоренен народ - е просто некоректно, смешно и глупаво", заяви руският лидер. Така той коментира законопроекта на президента на Украйна Владимир Зеленски за изключване на руснаците от коренното население на Украйна.

Путин подчерта, че самото разделение „на местни, първокласни категории хора, второкласни и т.н. - със сигурност изглежда като теория и практика на Нацистка Германия".

„А какво ще кажете за хората със смесена кръв? Какви ще са те?" - поинтересува се президентът, като добави, че самият държавен глава на Украйна Владимир Зеленски е евреин по националност. Путин заяви, че не е ясно как ще се определят некоренните народи. „Какво, ще им мерят черепите като в Нацистка Германия ли?" - попита президентът.

Путин също така припомни, че самата Украйна е продукт на съветския период. „Болшевиките, организирайки Съветския съюз, създават съюзните републики и Украйна. Можем да припомним, че тези територии влизат в състава на руската държава - процесът на присъединяването им към Русия започва през 1654 година, след Ярославската рада. И тогава тези хора, които живеят на тези територии, а това са три области, са се смятали за руснаци", каза президентът. Путин обеща да напише отделна статия по този въпрос.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.