• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Ще се стигне ли до разделение на Украйна

Ще се стигне ли до разделение на Украйна

Полша инициира разпадането на Украйна, това ще бъде обсъдено утре на срещата на върха на НАТО

/КРОСС/ Владимир Путин обеща на Украйна истинска декомунизация: Свободна според волята на населението и исторически според установените условия. Той беше чут не само в Русия и в Донбас, но и от Полша.

Още на 16 март речта на президента на Русия беше следена отблизо в Полша. Вицепремиерът Качински, като част от делегацията, се срещна със Зеленски и в същия ден предложи довеждането на миротворци от НАТО в Украйна. Всъщност по този начин Полша сигнализира за желанието си да окупира редица региони на Западна Украйна. Сега поляците ще обсъдят този въпрос със своите съюзници на предстоящата среща на върха на НАТО.

Възниква и следният въпрос: До къде ще стигнат натовските военни и най-вече полските?

През 2015 г. по полската телевизия беше показана карта с присъединяване на Волинска, Ровненска, Лвовска, Тернополска и Ивано-Франковска области. Очевидно полските политици залагат на населението на тези територии, което исторически гравитира към Полша и поддържат тесни връзки с нея. И като се има предвид, че преди година този план беше в основата на бойната подготовка на полската армия, вероятно е подобен сценарий да се сбъдне. Между другото, беларуски танкове стоят на украинската граница за всеки случай, за да не се качат поляците по невнимание на територията на Беларус.

За Русия полската версия е доста приемлива. Онези „западняци", които от много години се опитват да украинизират други региони на Украйна, ще се превърнат в проблем за Европейския съюз, а Русия ще получи неутрална Украйна без силно полско влияние. Новата украинско-полска граница ще бъде установена по границата на областите Житомир и Хмелницки. В източната част на Украйна с Русия, заедно с ЛНР и ДНР, ще бъдат обединени останалите части на бившата Донецко-Криворогска република: Запорожка, Днепропетровска и Херсонска области, а на юг - Одеска и Николаевска области.

От централните региони на Украйна ще бъде създадена нова неутрална страна с правителство, дружелюбно към Русия. Несъмнено руското правителство ще трябва да следи политическите процеси в новата украинска държава в продължение на дълъг период до пълното завършване на денацификацията. И едва тогава новата държава ще може да стане независим субект на международната политика.

Засега не ясна съдбата само на Закарпатската и Черновската област. Предвид историческите им връзки с Унгария и Румъния, могат да се допуснат по-нататъшни интеграционни процеси. Въпреки че досега не са получени изявления от тези страни, а лидерът на русинското движение в Закарпатието вече се обърна към президента на Русия с молба да подкрепи автономията на русините. Най-вероятно на утрешната среща ще бъдат обсъдени и претенциите на Унгария и Румъния.

Дори и след споразумение в рамките на НАТО, съюзниците и преди всичко Полша ще координират действията си с Москва, така че в преследване на териториите на Украйна да не провокират глобален военен конфликт. А Какво ще се случи ще го разберем в близките дни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Муготика Мугохака

То е ясно че ще стане, само нашите тъпи русофоби не могат да проумеят, че не трябва да лаят, защото утре Путин ще реши и България да окупира и никой запеден гей няма и пръста си да мръдне за нас! Ясно ли ви е бе педали недоклатени! Украина е изкуствена държава. След войната това което остане от нея, ще се раздели между Полша, Унгария, Словакия и Румъния. Каквото направи Путин с Украйна, това трябва да направим ние с БЮРМ, ама сме слаби, страхливи, национални нихилисти, прозападни гейове и без армия. Затова може само да пърдим и да си траем, да не се насерем.

31.05.2022 07:40:37

Анонимен

Ама много напърчени родни русороби бе, статията първо е пълен фейк, директно препечатан от ватнишките фабрики за лъжи и дезинформации, второ както е тръгнало след месец руснаците ще гонят късия социопат с камъни, а Русия бавно и мъчително ще се свлича в бездната на хаоса и развалата. Глупака Путин ще се запише, като гробокопача на руската империя…

25.03.2022 07:07:57

Анонимен

В случай на отказ, Русия има пълното право да срине със земята цялата им индустриална и пътна инфраструктура. Така е справедливо. Хората да не закачат, все пак руснаците не са фашисти!

24.03.2022 11:18:33

Анонимен

Преди пресъединяването на западните области, Полша трябва да заплати от тяхно име, пълното възстановяване на Донецк и Луганск, кръвнина за избитите граждани на тези две области, както и международен ангажимент за демилитаризацията им!

24.03.2022 11:03:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.