• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Евродепутатът Рихо Терас: Дипломацията ще е възможна само когато Украйна върне всичките си загубени територии

Евродепутатът Рихо Терас: Дипломацията ще е възможна само когато Украйна върне всичките си загубени територии

/КРОСС/ зи седмица в България гостува евродепутатът от Естония и бивш военен генерал Рихо Терас. Той е член на Европейския парламент от 2020 г. От 2011 г. до 2018 г. е командир на естонските отбранителни сили. Служил е в Мисия на НАТО за обучение в Ирак като заместник-началник на щаба. В ЕП е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика както и на Делегацията за асоцииране на Украйна в ЕС.

Той говори за терористичната атака в Русия, която по думите му е била предвидена. Службите за сигурност на САЩ са дали информация на Русия, че ще има атака няколко седмици по-рано, но руското правителство и Путин я пренебрегват.

„Тя показва, че руските служби не са били подготвени или не са искали да бъдат подготвени, за да използват този терористичен акт като претекст във войната с Украйна. Но това беше атака на „Ислямска държава", а не на украинците. Те не са намесени в това", категоричен бе Рихо Терас.

Той определи като провокация заявката на френския президент Еманюел Макрон за изпращане на европейски войници в Украйна. „Той знаеше, че казвайки това, канцлерът на германия Олаф Шолц ще отвърне, че е невъзможно. Но в крайна сметка трябва да спечелим тази война. Можете ли да си представите, че в средата на Европа ще има 40-милионна много богата страна, чиито ресурси ще се управляват от Владимир Путин за водене на война срещу Европа? Това е немислимо. Имаме десетки милиони бежанци, ще има огромен бежански поток към Европа и ще има много ядосана 40-милионна нация. Ние трябва да спечелим тази война и Путин трябва да влезе в затвора", заяви евродепутатът.

Дипломацията ще е възможна само когато Украйна върне всичките си загубени територии, смята той. „В противен случай войната няма да стигне до край. Виждаме Минските споразумения - въобще не помогнаха. Това е при всеки замразен конфликт. Така е на границата между Армения и Азербайджан. Дори Дейтънското мирно споразумение на Балканите не реши проблема. Трябва да има ясен край на войната и военните престъпници трябва да стигнат до затвора", категоричен бе Рихо Терас.

Ако войната бъде загубена, империалистичните амбиции на Путин няма да спрат, смята той. „Тогава ще трябва да изчисляваме възможностите той да опита нещо друго и извън пределите на Украйна. Аз съм убеден, че основният стълб за Путин са стереотипите преди да започне войната в Украйна. Едното беше, че руският народ няма да се обърне срещу него. Това все още е така и руснаците го показаха, като 87% гласуваха за него. Така застанаха зад убийствата, изнасилванията и всички тези криминални деяния. Според мен второто му основание е, че НАТО няма да се намеси. И досега това е факт. Дори и да се говори за възможна намеса на НАТО в Украйна, разклаща този стълб. Другото очакване е, че Китай няма да се обърне срещу Русия. Но това няма да се случи само ако Русия не докосне ядрените оръжия."

Подкрепата за Украйна ще продължи, заяви евродепутатът. „Ще бъде много по-скъпо, ако Украйна загуби. Това е със сигурност. В естонското предложение към Еврокомисията сме изчислили, че е достатъчно всяка страна членка да отдели по 0,25% от Брутния вътрешен продукт, за да се отбранява Украйна. Това ще е 120 млрд. евро на година, което ще е достатъчно, за да се спечели войната срещу Русия. И това е само 0,25% от нашия БВП. Всички 34 нации и останалите 21 нации имат Брутен вътрешен продукт с 47 пъти по-голям от този на Русия. Бюджетът за отбрана на тези е 13 пъти повече от бюджета за отбрана на Русия. Ако искаме, можем да спечелим тази война."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Z

Поредния изказващ се малоумник.

31.03.2024 14:52:34

Анонимен

В устите на колкото и идиоти да вкарвате тезата за опасността от Русия, тя няма да стене по-вярна. Всички тези нещастници са част от мимнаса, чиято задача е да подават реплики в нужния момент. От преврата в Украйна искаха да се облажат щатите. Не им се получи. След това започнаха да въоръжават укропитеците и да им промиват мозъците, до степен, че ги направиха откровени фашисти. Осем години идиотите, подкрепяни финансово, военно и политически избиваха собствения си народ в Донбас. Обещаваха на Европа да я пазят от Русия и се дефинираха като еднствена военна сила способна на това. И какво стана? Набиха им канчетата, ще им вземат половината територия, ще ги лишат от излаз на Черно море и ще ги заличат като суверенна държава. Между другото, първа няма да започне Русия, а най-вероятно Полша. Руснаците с удоволствие ще им подарят западна Украйна заедно с дълговете и националистите. Хак да им са. Слава на Русия.

31.03.2024 13:50:55

Аха

Защо обикаля страните, като екскурзиант? Да взима автомата и на фронта, да побеждава и да превзема територии!

31.03.2024 13:11:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.