• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Руски посланик: Швейцарска мирна среща на върха за Украйна би била "безсмислена"

Руски посланик: Швейцарска мирна среща на върха за Украйна би била "безсмислена"

/КРОСС/ Швейцарското домакинство на мирни преговори за Украйна би било "безсмислено", заяви посланикът на Русия в Швейцария в интервю, публикувано днес във вестник "ЗонтагсЦайтунг", предаде Ройтерс.

На Световния икономически форум в Давос миналата седмица президентът Володимир Зеленски поиска от Швейцария да организира мирна среща на върха.

Неутрална Швейцария е действала като посредник за разрешаване на международни конфликти и в миналото. 

Руският посланик Сергей Гармонин обаче заяви пред швейцарския вестник "ЗонтагсЦайтунг", че среща за Украйна без участието на Москва би била "обречена на провал".

Гармонин разкритикува Швейцария, като заяви, че страната последователно подкрепя "антируската линия на колективния Запад" и като е проявила солидарност с Украйна, е "загубила своята роля на безпристрастен международен посредник". Швейцарското посредничество поради това е "изключено", каза той.

Мирният план от 10 точки на Зеленски не е основание за започване на диалог, тъй като съдържа редица ултиматуми срещу Русия, каза Гармонин. 

"Не може да се говори с Русия на езика на ултиматумите", посочи посланикът.

Той заяви, че руските искания, които трябва да бъдат взети под внимание, включват, че "Украйна трябва да стане неутрална, необвързана страна, без ядрени оръжия, която зачита човешките права и свободи на всички граждани и национални групи на своята територия".

Източник:БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Стигнахме и до най-големия абсурд – мирни преговори, в които участва само една страна. Точно го казва руския посланик това не са преговори, а поставяне на ултиматуми. Това, което посланика не каза от скромност, че ултиматумите се поставят от по-слабата, губещата страна. Европейски идиотизъм.

21.01.2024 21:33:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.