• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Бивш служител на Белия дом: Политиката на САЩ доближи света до ръба на ядрена война

Бивш служител на Белия дом: Политиката на САЩ доближи света до ръба на ядрена война

/КРОСС/ Американската политика спрямо Русия доведе света до ръба на ядрена война, пише Пол Крейг Робъртс, служител на Белия дом по време на администрацията на Роналд Рейгън, в статия, публикувана на неговия уебсайт.

Той отбелязва, че повече от две десетилетия администрациите на САЩ повишават вероятността от ядрен конфликт. Всичко започнало, когато Бил Клинтън наруши обещанието си да не доближава НАТО до границите на Русия.

След това неговите наследници отмениха всички споразумения за изграждане на доверие, постигнати по време на Студената война. А през 2014 г. инициираните от САЩ антируски провокации след свалянето на украинското правителство напълно унищожиха доверието на Москва във Вашингтон, пише авторът.

Според него „некомпетентните, безотговорни и абсолютно глупави" западни политици считат, че техният престиж в Украйна оправдава ядрената война.

Вместо да се придържа към споразуменията от Минск, за да запази мира в Украйна, Вашингтон ги използва, за да излъже Путин, формирайки украинска армия, с която да атакува републиките в Донбас.

САЩ и НАТО сега са толкова активно въвлечени в конфликта в Украйна, че човек се чуди какво ще направи Вашингтон, когато укрепилите се руснаци пробият украинската отбрана? Ще се втурнат ли войници на САЩ и НАТО да помогнат на Украйна?", възмущата се Робъртс.

В заключение авторът завършва с призив за арест на американските военни планировчици, отговорни за настоящата ситуация. Той също така отбелязва, че САЩ няма да могат да установят господство над Русия и Китай.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.