• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Мария Захарова към НАТО: Не отричайте за изпращането на войски в Украйна

Мария Захарова към НАТО: Не отричайте за изпращането на войски в Украйна

/КРОСС/ Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посочи пред НАТО, че няма смисъл да се отрича изпращането на военните на алианса в Украйна.

"Няма смисъл да отричаме повече", коментира дипломатът пред "Известия" думите на полския външен министър Радослав Сикорски.

Припомняме, че Сикорски каза, че не е "немислимо" западни войски да бъдат разположени в Украйна за защита срещу руската инвазия.

Така той коментира неотдавнашния коментар на френския президент Еманюел Макрон, който предположи в края на миналия месец, че западните сили могат да бъдат изпратени да се бият в Украйна, за да попречат на Русия да спечели войната.

Редица държави обаче отхвърлиха идеята, като Великобритания не приема и тренировъчни мисии.

Италия е против изпращането на западни войски в Украйна, каза в интервю за вестник La Stampa Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето. "Франция и Полша не могат да говорят от името на НАТО, която първоначално не се намеси официално и доброволно във войната в Украйна", каза Крозето. Според министъра въвеждането на войски в Украйна означава едностранна ескалация, която само ще отреже пътя на дипломацията. Крозето добави, че Италия ще продължи да подкрепя Украйна по други налични начини.

Ръководителят на италианското министерство на отбраната каза също, че милитаризацията на руската икономика й дава предимство пред Запада във военното производство и Украйна е права, че западните доставки на оръжия са твърде бавни.

"Западът откри, че има много по-малък производствен капацитет от Русия и се нуждае от време, за да промени тенденцията. Що се отнася до боеприпасите, в рамките на една година достигнахме ниво на производство, което може да помогне на Украйна, но то е все още по-ниско от руското", каза Гуидо Крозето.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мръсници мръсни, веднага нападайте това НАТО, ай ша ги знам в мръсниците....войски ша пращат....Войски можем само ние да пращаме ....Капиш?

11.03.2024 15:57:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.