• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Зеленски покани Путин на среща в Донбас

Зеленски покани Путин на среща в Донбас

/КРОСС/ Украинският президент Владимир Зеленски призова Владимир Путин да се срещнат в Донбас за разговори за прекратяване на конфликта там и за намаляване на напрежението между двете държави.

Зеленски отправи поканата във видеообръщение, разпространено късно снощи. Той призова западните съюзници на Киев да дадат ясни сигнали, че са готови да подкрепят страната му в противопоставянето на Русия.

Изявлението идва на фона на ескалацията в отношенията между Киев и Москва и на голямото струпване на руски войски край Украйна и в анексирания Кримски полуостров.

„Иска ли Украйна война? - Не! Но готова ли е Украйна за война? - Да! Ще спре ли Украйна да се опитва да постигне мир с дипломатически средства? - Не, никога! Ще се защитава ли Украйна при всички случаи? - Винаги! Нашата позиция е проста - Украйна никога не започва войната първа, но Украйна винаги издържа до края ", заяви Зеленски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Даже не слагай в едно изречение Путин и Зеленски. Те са от различни планети, пич. На тебе може би ти допадат маразматика Байдън, нелепият англичанин или надутото леке Макрон? На Русия в момента не са и приятели само така наречения колективен Запад, и то не целия. Англо-саксите могат да се хванат за ръце и колективно да скочат отвисоко. Светът вече е променен и темповете се засилват и при всички случаи Русия е водачът в тези промени, а приятелите й стават все повече. Може да прави каквото си иска и никой не може да я спре. В най-добрият случай ще заклеймят действията и като неприемливи. Хубавото в случая, е че съвременните руски политици са разумни и отговорни.

21.04.2021 19:01:07

Анонимен

Зеленски бил глупак казва некой си, а Путин голям умник а драги? Путин накара целия свят отново да вижда в Русия империята на злото, направи я страна без приятели, на път е да докара народа си до пълно обедняване, за развала на икономиката и инфраструктурата да не говорим. Дай му на тоз умник да плаши света с анимационни филмчета...Сега се опитва да разсее народа с една война с Украйна, само дето днес не е 2014г. и една война директо ще го изхвърли от поста му на руски самодържец.

21.04.2021 14:55:43

Анонимен

Зеленски е глупак. Така и не разбра, че не западът помага на него, а той помага на запада. Проблемите на Зеленски са вътрешни: с олигархията, с крайно десните националисти, с пара военните групировки и с населението на Донецк и Луганск. И освен това, не е ли чувал за телефон, та прави видеообръщения. Ако е толкова открит за обществото защо Украйна, Франция и Германия са силно против това да бъдат разсекретени преговорите които са се водили до сега?

21.04.2021 14:15:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.