• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

САЩ ще лекуват ранени украински войници в Германия

САЩ ще лекуват ранени украински войници в Германия

/КРОСС/ Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е одобрил решение за лечението на ранени украински бойци в американска военна болница в Германия. Това излиза наяве от записка, получена от СиЕнЕн и доказана от двама американски чиновници в региона на защитата.

Планът ще разреши на украинските бойци, воюващи против Русия, да бъдат приети в болница в американско военно лечебно заведение за първи път, откогато Москва нахлу в Украйна през февруари. Той разрешава лечението на до 18 ранени бойци едновременно в районния медицински център Ландщул - голямата болница в Германия, където военните от години лекуват американски военнослужещи, получили пострадвания в борба.

Остин е дал устни инструкции на 26 май да стартира предлагането на лекуване на ранени украински бойци. На 29 юни той ги формализира в записка, озаглавена "Указания за здравно лекуване на ранени украински военнослужещи".

Въпреки че проектът е получил дефинитивно утвърждение преди съвсем един месец, Ландщул към момента не е приел украински военнослужещи. Служител от Европейското командване на Съединени американски щати удостовери това пред СиЕнЕн.

Той съобщи, че задачата на бележката е да се отстрани всякаква администрация, която би забавила процеса на предложение на лекуване, в случай че възникне нужда от такова. Планът би разрешил терапия, в случай че няма налично лечебно заведение в Украйна или в по-близка страна. Ландщул се намира на към 1100 км от украинската граница.

Ако болничното заведение в града одобри ранени украински бойци, военнослужещите ще би трябвало да изоставен Украйна с трен или автомобил, преди Съединени американски щати (които нямат войски в Украйна) да могат да ги изтеглят по въздух до военновъздушната база Рамщайн.

В понеделник Антон Герашченко - консултант на министъра на вътрешните работи на Украйна, разгласява видео, на което се вижда по какъв начин украински бойци получават протези на краката в болница в Чикаго. Второ видео, оповестено във вторник, демонстрира по какъв начин бойците вървят с протезите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.