• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Зрителски сигнал: Улица във вилна зона Горна баня прилича на лунен пейзаж

Зрителски сигнал: Улица във вилна зона Горна баня прилича на лунен пейзаж

/КРОСС/ Зрители сигнализират за забравена от общината улица във вилна зона Горна Баня. Хората твърдят, че улица „Св. Крал“ прилича на лунен пейзаж и редовно чупят колите си. След последните поройни дъждове, на места улицата е останала без асфалт, съобщи бТВ.

 „През зимата, когато е най-трудният период, по улицата „Маджарица“ се обикаля и слизаме като шейни. С кола не се стига по тази улица“, казва жител на вилна зона Горна баня.  Той и неговите съседи са направили подписка, с която настояват да се направи ремонт както на улицата, така и на канализацията.

 „Ако не се оправи канализацията, тази улица и да се асфалтира догодина по същото време, ще бъде в същото състояние. Това, което искаме е да ни се подсигури достъп за зимата и да ни се каже как сто и въпросът с канализацията“.

По думите на кмета на община „Овча купел“ почти всички улици трябва да бъдат ремонтирани, но районната администрация няма бюджет.

„Веднъж са отпускани средства за ремонт, които са пренасочени. А втори път през 2020 г. Столична община не успява да защити проект пред ЕК. Във вилна зона Горна баня няма нито една улица, изградена по проект. Няма нито една улица, която да е включена в капиталовата програма на Столична община. Всичко, което се прави, се прави на парче, на т.нар. стопански принцип“, каза кметът.

Според Столична община ул. „Св. Крал“ не е била подавана за ремонтни дейности от район „Овча купел“. За улицата е необходимо да се направи работен проект по регулация, след което СО ще я включи за изготвяне на проект за изграждане. Към момента в участъка, където е полагана асфалтова настилка, ще се предприеме частичен ремонт.

Жителите на вилната зона биха се съгласили на частичен ремонт, ако бъде реализиран. В противен случай, те ще се съберат отново и ще търсят своите права.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.