• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

МЕУ и УниБИТ подписаха меморандум за взаимодействие и партньорство

МЕУ и УниБИТ подписаха меморандум за взаимодействие и партньорство

/КРОСС/ Министърът на електронното управление Георги Тодоров и проф. д-р Христина Богова, Декан на Факултета по библиотекознание и културно наследство, упълномощена от Ректора на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) проф. д.н. Ирена Петева, подписаха меморандум за взаимодействие и партньорство между академичната и държавната институция.

„Инвестицията в образование е най-оправданата инвестиция. Ние виждаме Вашата отдаденост към образованието и студентите. Квалифицираните, образовани кадри са крайно необходими както на държавната администрация, така и на бизнеса", заяви министър Тодоров.

„Ефективното институционално взаимодействие с академичните среди, създаващи специалисти в областта на електронното управление, киберсигурността и информационното осигуряване, води до повишаване на качеството на предлаганите услуги и на държавното управление като цяло", отбеляза по време на срещата Председателя на Общото събрание на УниБИТ проф. д.ик.н. Стоян Денчев.

„Искам да изразя своята и тази на колегите ми положителна оценка от работата на Вашето министерство. За нас е чест да подпишем този меморандум заедно с вас", каза заместник-деканът на Факултета по информационни науки на УниБИТ доц. Д-р Боян Жеков.

Меморандумът предвижда участие на експерти от министерството в разработване на учебни програми и в обучителния процес в областта на компютърните науки, информационните системи и технологии, киберсигурността, електронното управление и дигиталната трансформация на администрацията.

Целта на меморандума е развитие на иновативни и интердисциплинарни образователни дисциплини в областта на информационните технологии. Благодарение на тях студентите ще придобият нови знания и практически умения в учебни програми, така ще се създаде на възможност за професионална реализация както в министерството, така и в свързаните с него звена.

След официалното подписване на меморандума, министър Георги Тодоров подари на екипа на УниБИТ и уникалната пощенска марка, посветена на киберсигурността.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.