• 27 Фев 2024 |
 •  USD / BGN 1.8023
 •  GBP / BGN 2.2877
 •  CHF / BGN 2.0489
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 16°C

110 щанда за „Дни на кариерата 2023“ в УНСС

110 щанда за „Дни на кариерата 2023“ в УНСС

/КРОСС/ 110 щанда запълниха фоайето на УНСС за XIV издание на „Дните на кариерата". Рекорден брой водещи организации и компании от бизнеса и държавната администрация взеха участие в студентския кариерен форум, организиран от JobTiger и Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. Събитието събра най-големите работодатели в България в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров заяви, че за него е много приятно да открие форума и то при рекорден брой компании, които участват и подчерта: „Присъстваме на събитие, което е изключително полезно за нашите студенти, то е своеобразен мост между университета и бизнеса и част от политиката на УНСС да развива тясно сътрудничество с бизнеса и да сближава обучението с практиката. Форумът е прекрасна възможност за директно общуване между работодателите и студентите. Бъдете активни и използвайте възможностите, които ви се предоставят на този ден, защото може да откриете своя потенциален работодател или той да намери вас", призова студентите проф. д-р Димитър Димитров.

При откриване на „Дни на кариерата 2023": Илиян Чабуклийски, председател на Студентския съвет при УНСС, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, Инес Воданович, представител на Австрийската бизнес агенция (АВА), златен спонсор на събитието, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Светлозар Петров, управител на JobTiger (от ляво надясно)

„За мен е изключително удоволствие, че за четиринадесети пореден път имаме възможност да открием „Дните на кариерата", с такъв голям интерес от страна на бизнеса. Радостна съм, че през последните години бизнеса припозна университета, като свое място, това се вижда и от множеството дарения и спонсорства, които са направени от наши партньори. Искам да благодаря за подкрепата на ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров, без който този кариерен форум нямаше да бъде възможен, благодаря и на управителя на JobTiger г-н Светлозар Петров, защото всяка година надгражда това събитие. Благодаря и на председателя на Студентския съвет при УНСС Илиян Чабуклийски, защото правим всичко това за нашите студенти", каза Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики.

Г-жа Инес Воданович, представител на Австрийската бизнес агенция (АВА), която е златен спонсор на събитието поздрави присъстващите от името на АВА и благодари на УНСС, на ректора проф. д-р Димитър Димитров и на JobTiger за предоставената възможност, тази година, да участват в „Дните на кариерата", като златен спонсор. Тя покани студентите на щанда на агенцията, където ще имат възможност да зададат своите въпроси. Г-жа Инес Воданович пожела успех на форума и изрази увереност, че студентите ще имат възможност да се срещнат с потенциални работодатели, а работодателите да намерят кандидати за позициите, които предлагат.

„Аз искам да благодаря първо на университета и специално на ректора проф. д-р Димитър Димитров за сътрудничеството, защото организацията на събитие от такъв мащаб е много трудна и без 100 % партньорство от двете страни няма как да се получи. Благодаря на компаниите, които отново ни гласуваха доверие на нас, на университета и на студентите и са тук за да предложат своите позиции. Благодаря и на всички спонсори, особено на златния спонсор Австрийската бизнес агенция (АВА). За нас е гордост, че една държавна австрийска агенция ни гласува доверие, като организатори. Не на последно място благодаря и на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), на Студентски съвет при УНСС и на екипа JobTiger", каза управителят на JobTiger Светлозар Петров.

„Днес нашите колеги ще имат възможност да се срещнат с водещи компании от различни сектори и да проучат възможностите за стаж или да намерят своята мечтана работа именно чрез този форум", каза председателят на Студентския съвет при УНСС Илиян Чабуклийски и се обърна към студентите: „Сигурен съм, че в края на деня ще се гордеете, че в УНСС се провежда подобно събитие, защото ще сте намерили това, което търсите".

„За мен е чест за четиринадесета поредна година да бъда част от този форум", каза директорът на МЦРК Атанас Димитров и обърна внимание, че за тези години във изданията на „Дни на кариерата" са участвали 48 741 студенти и докторанти на УНСС. „Дните на кариерата" се превърна в едно грандиозно събитие. Все повече фирми искат да участват и да се представят на изложението. Това е добър атестат за нашия университет и за Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), за усилията, които полагаме за реализацията на възпитаниците ни. Тази година МЦРК празнува своята 20-та годишнина и не е случайно, че слогана в логото на центъра е „Градим бъдеще". Наистина МЦРК, Студентски съвет и ръководството на УНСС градим бъдеще", допълни Атанас Димитров.

Проф. д-р Димитър Димитров разгледа щандовете на компаниите

През целия ден, на специалните щандове в централното фоайе на УНСС водещи компании и организации презентираха стажантските си програми и възможностите за работа.

Студентите, търсещи работа или стаж, можеха да представят своите CV-та на предпочитаните от тях компании, както и да проведат кратки интервюта с представители на HR отделите им. Младите хора имаха възможност да се срещнат със специалисти по кариерно консултиране и подбор на персонала.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.