• 28 Ноем 2022 |
 •  USD / BGN 1.8693
 •  GBP / BGN 2.2583
 •  CHF / BGN 1.9812
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 2°C

В УНСС беше открит Център за управление на дуалната бакалавърска програма с Университета за чуждестранни науки в Тиендзин

В УНСС беше открит Център за управление на дуалната бакалавърска програма с Университета за чуждестранни науки в Тиендзин

/КРОСС/ Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и китайския посланик в България Дун Сяодзюн откриха Център за управление на дуалната бакалавърска програма с Университета за чуждестранни науки в Тиендзин (TFSU), който ще бъде ръководен от доц. д-р Ивайло Беев, ръководител на катедра "Икономикс". 

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес към участниците в тържествената церемония, която се проведе в УНСС. „Уверен съм, че призванието да мобилизира научно-изследователския потенциал на студентите и да заздравява международни връзки с техни колеги от цял свят, ще превърне центъра в предпочитано място за обучение и постигане на качествено ново ниво на познанието“, пише в адреса на държавния глава. 

„Ние сме изключително удовлетворени от съвместната си работа.  Нашите колеги и студенти знаят, че програмата се осъществява много гладко. Лекциите и комуникацията между преподавателите и студентите също се развиват много добре при спазване на всички стандарти“, каза ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

 „От името на китайското посолство в България искам да ви поздравя за успешното провеждане на съвместната дуална програма и да изразя своята благодарност към УНСС за активните усилия по отношение на сътрудничеството между Китай и България в сферата на образованието“, отбеляза китайския посланик Дун Сяодзюн. Онлайн се включи с приветствие и ректорът на Университета за чуждестранни науки в Тиендзин Чен Фачун. Той отбеляза, че за неговия университет е чест да си сътрудничи с УНСС – най-големият икономически университет в България и в Югоизточна Европа. „Нашият университет има програми в областта на икономиката, правото, изкуствата. Ние имаме установено сътрудничество с 252 университета и институции в 42 страни в целия свят“, обясни той.

Целта на бакалавърската програма „Икономика с преподаване на английски език“ е да подготвя високо квалифицирани икономически специалисти с богати теоретични и приложни познания в областта на икономиката на глобално ниво. Дуалната програма е предназначена за студенти от Китай и е от типа “3+1” – първите три години студентите се обучават в TFSU, а през четвъртата тези от тях, които са положили успешно изпитите си, продължават своето следване в УНСС.

На тържествената церемония по откриването на центъра присъстваха доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователската дейност и международното сътрудничество, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по Международно сътрудничество, който беше и модератор на събитието, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, както и представители на университета в Тиендзин, които се включиха онлайн.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.