• 27 Фев 2024 |
 •  USD / BGN 1.8023
 •  GBP / BGN 2.2877
 •  CHF / BGN 2.0489
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 16°C

АИДБ проведе дискусия "Трансформация на обществени пространства" в обновената Библиотека на УНСС

АИДБ проведе дискусия "Трансформация на обществени пространства" в обновената Библиотека на УНСС
Месечното събитие на Асоциацията на интериорните дизайнери в България „Клуб на дизайнера“ се проведе в реновираната библиотека на УНСС, а дискусията беше посветена на трансформацията на обществените пространства

/КРОСС/ Избрахме библиотеката на Университета за национално и световно стопанство, защото е изключително добър пример в какво може да се трансформира едно консервативно пространство, каквото е библиотечното. Така Гена Събева, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България, откри ноемврийския „Клуб на дизайнера".

Приветствие към представителите на асоциацията поднесе ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, който връчи почетни грамоти и юбилейна монета за 100-годишнината на най-големия икономически университет в Югоизточна Европа на двамата основни „виновници" УНСС да има най-модерния библиотечен център в страната.

Арх. Мирослав Кръстев от „Одая архитекти" ООД бе отличен за принос в утвърждаване доброто име на Университета за национално и световно стопанство и новаторски подход в изготвяне на проект за реновиране на Библиотеката на УНСС. „Бяхме приели работата си като кауза да създадем ново, красиво, функционално пространство, което да бъде обживяно от голям брой студенти. Трансформацията на обществените пространства е голяма отговорност, защото винаги касаят цялото общество", каза архитект Кръстев.

Г-жа Елка Каменова-Цанкова, председател на кооперация "Панда" бе отличена за принос в утвърждаване доброто име на Университета за национално и световно стопанство и новаторски подход в обзавеждането и оборудване на Библиотеката на УНСС. „Зарадвах се да разбера, че студентите са впечатлени от модерните, съвременни средства за обзавеждане и оборудване, че се чувстват комфортно и че ще прекарват повече време тук. А това със сигурност ще помогне за натрупване на нови знания", каза г-жа Елка Каменова-Цанкова.

В дискусията на тема „Трансформация на обществени пространства" взеха участие: Елка Каменова, председател на Кооперация „Панда", арх. Мирослав Кръстев - ОДАЯ Архитекти, инж. дизайнер Иво Чифлички - НДК, арх. Даниела Генова - Aрхитектурно студио "ДезАрх", арх. Ая Тодорава - ДИМАЯ ДИЗАЙН, арх. Петър Диков - САБ и бивш главен архитект на София, арх. Гергана Тилева - GRID Architects & Engineers, Ксения Чакърова - Office1.

Роботът на Библиотеката развеждаше гостите в реновираното пространство, показа им новите читални, модерните споделени пространства за премиери на книги и за провеждане на други събития, обособения кът за незрящи студенти и новата модерна и ергономична мебелировка.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.