• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Радев към БСП: Вярвам във вашата принципност и последователност

Радев към БСП: Вярвам във вашата принципност и последователност

/КРОСС/ „Вярвам във вашата принципност и последователност. БСП винаги е заставала против беззаконието и диктатурата в интерес на огромното мнозинство от хора, а не на малките овластени групи от задкулисието. Обществото ни е дълбоко разделено социално - с растяща бедност, в резултат на порочно управление. Затова се надявам, че вие ще имате водещ принос, защото новото управление има нужда от силен социален вектор". С тези думи Румен Радев се обърна към представители от социалистическата партия по време на консултациите в Президентството.

Държавният глава коментира темата със справедливостта и прокуратурата. Според него проблемът е системен, така и личностен.

„Двете служебни правителства дадоха възможност за стабилизация в условията на криза, дадоха възможност за скъсване с пороците на миналото, за формиране на нов тип управление с хора от различен тип политически профил. Подходът към съставяне към коалиционно правителство може да стъпи на тази основа, за формиране на стабилно мнозинство за управление", обясни Радев.

В отговор лидерът на БСП заяви следното.

„Разбираме отговорността, която се очаква от нас. Много пъти сме посочвали, че България се нуждае от работещ парламент и редовно правителство. Разговорите продължават и в момента. Ще положим усилия до край за съставяне да има работещ парламент. За нас е най-важно да се почне работа по бюджета, да не оставяме хората през зимните месеци в затруднено положение, да не допускаме повишаването на цените за електроенергия за битовите потребители".

Според лидера на партията проблемът в прокуратурата е системен. „Би трябвало да се ограничат правомощията на главния прокурор, независимо от това кой е той. Трябва да се наложи контрол в актовете на главния прокурор, да се закрият Специализираният съд и Специализираната прокуратура, да се промени начина на работа на КПКОНПИ", поясни Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

...не на малките овластени групи от задкулисието...за съжаление вие ги приютихте ...

06.12.2021 14:54:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.