• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Гълъб Донев: Не мисля, че решението на ЦИК за сборно броене ще застраши честния вот

Гълъб Донев: Не мисля, че решението на ЦИК за сборно броене ще застраши честния вот

/КРОСС/ Не мисля, че едно такова решение на ЦИК (за сумарното вписване на данните от хартиените бюлетини и машините в изборните протоколи - бел.ред.) ще застраши честния вот. Първо от страна на МВР се полагат усилия купения вот, корпоративния вот и всички практики, свързани с нечестност в изборите, да бъдат преустановени превантивно. Това заяви премиерът Гълъб Донев пред медии.

"Не бих казал, че има възможност за манипулиране на резултатите при сборното записване на вота, но би било добре да са отделно, за да се видят хората, които са предпочели машинно или хартиено", коментира той.

Процедурата за видеонаблюдение ще бъде прозрачна, така че всички технически средства, заснемащи броенето, ще бъдат потвърдени от съответната комисия, посочи той.

Премиерът коментира и темата с нелегалната миграция у нас.

"Правоохранителните органи и МВР полагат усилия да се борят с трафиканството и каналджийството, резултатите не закъсняват. Именно защото се разкриват означава, че те работят и полагат усилия всички тези действия да се прекратят", заяви Донев. Според него по-ефективни и строги наказания за каналджии и трафиканти могат да се приемат от бъдещия парламент.

Към момента общините нямат въпроси и неясноти за провеждането на изборите. Около 43 млн. са предназначени за общините и местната власт, за СИК, възнагражденията, техническото осигуряване, каза още служебният премиер.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.