• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Георги Тодоров: Около половината от устройствата за видеонаблюдение на изборите не са предавали на живо преброяването на бюлетините

Георги Тодоров: Около половината от устройствата за видеонаблюдение на изборите не са предавали на живо преброяването на бюлетините

/КРОСС/ Около половината от устройствата за видеонаблюдение на изборите в неделя не са предавали на живо преброяването на бюлетините. Излъчване в реално време е имало в 6500 секции от общо 12 000. Това каза министърът на електронното управление Георги Тодоров пред NOVA.

Той допълни, че от утре започва поетапното качване на записи от секциите. На места не е имало нито излъчване, нито запис. Не са регистрирани хакерски атаки към платформата за онлайн предаване.

„Там където е активирано техническото устройство е активирано не само да излъчва онлайн, а и да записва. Записите ще бъдат качени на платформата video.bg след обработване на резултатите от изборите от страна на „Информационно обслужване". Най-вероятно от утре поетапно ще започнем устройство по устройство да сваляме записите, за да се качат в платформата", обясни Тодоров.

По думите му неизлъчване на броенето на бюлетините може да се дължи на 2 причини - или слаб интернет, или неактивиране на техническото устройство от страна на членовете на СИК.

„Лично наблюдавах процеса в най-пиковия момент. На много места няма проблеми, но просто членовете на комисиите не са включили камерата. В организацията на процеса бяхме предвидили в деня за размисъл да се направят тестове на всички устройства от страна на секциите. Те бяха успешни. Имаше само 5 устройства с дефект, като ги подменихме. В събота, когато проведохме тестовете със СИК, сме регистрирали над 11 300 активни устройства. В неделя числото е различно. Законът в този случай мълчи. С последните промени в Избирателния кодекс беше решено МС да отговаря за техническото обезпечаване. Смятам, че служебният кабинет се справи с този абсурдно кратък срок и осигури устройства и платформа, през която да се излъчва видеото", уточни министърът на електронното управление.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.