• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Испания очаква втори пик на респираторни заболявания

Испания очаква втори пик на респираторни заболявания

/КРОСС/ Испания очаква втори пик на респираторни заболявания. Въпреки, че за първи път от месец насам се наблюдава спад в заболеваемостта от Грип А и Covid-19, според здравните специалисти ще има ново покачване и едва след това страната ще се върне към нормалните нива.

Рязкото повишаването на броя на заразените от грип А, Ковид и други респираторни вируси през последните седмици доведе до връщането на задължителната маска в здравните центрове и болници в цялата страна. Според координатора на групата за инфекции на Испанското дружество по спешна медицина Хуан Гонсалес дел Кастильо това е най-лесният и достъпен начин за предпазване, въпреки, че мярката е закъсняла. Той уточни, че е била поискана от медиците още в средата на декември, но е въведена едва в началото на януари, когато болниците са се напълнили с пациенти и здравната система вече е била затруднена.

Доклад на здравния институт "Карлос III" показва, че честотата на респираторните заболявания е спаднала от 966 на 935 случая на 100 хиляди жители след връщането на маската. "Това не означава, че се връщаме към нормалното", уточнява Хуан Гонсалес дел Кастильо и предупреждава, че за това са необходими минимум четири седмици, като преди това се очаква нов пик на заболеваемостта.

В интервю за новинарския канал "24 часа" той изтъква ролята на здравните власти, които са увеличили броя на обслужващия персонал в болниците и са повишили капацитета за приемане на тежко болни в инфекциозните и интензивните отделения.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.