• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Атанас Зафиров: БСП предлага по-високи доходи на хората

Атанас Зафиров: БСП предлага по-високи доходи на хората

/КРОСС/ "БСП продължава да отстоява по-високи доходи за хората и един разумен дефицит от 4 %, какъвто ние предлагаме, ще го позволи. Вторачването в бюджетния дефицит от 3 % нито е необходимо, нито ще впечатли някого. За сметка на това разликата от 3 до 4 %, която е в размер на милиард и половина лева, ще позволи една важна социална подкрепа за хората".

Това заяви народният представител и заместник-председател на БСП Атанас Зафиров по БНТ тази сутрин. Той посочи и част от мерките на БСП, насочени към най-уязвимата част от българското общество - работещи бедни, децата, пенсионерите: увеличаване на минималната работна заплата в размер на 50 % от средната от 1 юли, увеличение на детските надбавки, безплатни лекарства за децата до 14 години, майчинството през втората година да бъде равно на минималната работна заплата, увеличаване на вдовишката пенсия.

Атанас Зафиров бе категоричен, че БСП ще продължи да се бори за увеличаване на доходите на хората и внася предложения между първо и второ четене, тъй като това, което се представя в момента дава основание на социалистите да определят бюджета като антисоциален и антинароден. "Най-малкото защото в социалната част има едно много сериозно отстъпление от това, което ние извоювахме, когато бяхме в коалиция със същите тези хора - тогава, знаете, че 20 млрд. лв. реално стигнаха до българските граждани", посочи Атанас Зафиров.
"Заставаме зад справедливите искания на синдикатите за увеличаване размера на възнагражденията на държавните служители - в размер на 285 млн. лв., ние сме внесли предложения, внасяме и проект за увеличение със 75 млн.лв. на бюджета на МО", съобщи народният представител от БСП.

По думите му това би позволило 10 % увеличение на възнагражденията на всички служители - и униформени и цивилни в системата на Българската армия. "Техните заплати не са увеличавани и ще бъда крайно несправедливо, ако в сектор "Сигурност", в МВР се дадат тези средства и заплатите им бъдат увеличени, а нашите момчета и момичета, които достойно служат в Българската армия, не получат такова увеличение. надявам се на разбиране от всички парламентарни сили", подчерта Атанас Зафиров.

В отговор на въпрос за намесата на президента с кандидати за местната власт през инициативни комитети, социалистът заяви: " Този процес е видим, най-вече през бившите областни управители, виждаме президентът всеки ден е в избрани общини и е повече от ясно, че в тези избори ще има и такъв тип правене на политика".
"Ние сме оставили много широк прозорец за действие на нашите местни структури - при нас процесът е демократичен и прозрачен, въпрос на анализ на местните структури кой и как да бъде номиниран и подкрепен. Но с висока степен на увереност бих искал да кажа, че в нашата партия не се толерира предателството , прескачането от партия в партия", посочи зам.-председателят на БСП.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

БСПто само не казва на каква база ще се повишат доходите, хората ще работят по ефективно ли, ще произвеждат по качествена продукция ли, или комунягите ще извадят награбените милиони и ще ги раздават на хората...

19.07.2023 13:29:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.