• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Мирослав Зафиров, ООН: Правят се доста внимателни оценки от страна на Израел за хода на едни потенциални военни действия

Мирослав Зафиров, ООН: Правят се доста внимателни оценки от страна на Израел за хода на едни потенциални военни действия

/КРОСС/ Правят се доста внимателни оценки от страна на Израел за хода на едни потенциални военни действия, които ще включват наземна операция. Това коментира в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България" Мирослав Зафиров, дипломат от ООН, участвал в разговорите между Израел и Палестина. Зафиров припомни, че към момента продължава хуманитарната операция, а надеждите са тя да продължи още няколко дни.

Тя е резултат от преговори между нашия екип и партньорите на място. Със сигурност не е достатъчна, но е началото на един процес, който надяваме се ще продължи, каза Зафиров.

Другата задача, по която се работи активно, е въпросът с гражданите на европейски държави, които се намират на територията на Газа.

Преговорите вече с в ход. Целта е да бъде позволен изходът на тези хора от зоната на конфликта. И това ще отнеме време, каза Зафиров.

Причината да не могат да напуснат зоната на конфликта към момента е сложна комбинация от фактори, обясни дипломатът. Опитите са да се намери точната комбинация, при която това да стане възможно.

Там реално се води война. Трябва да се отчитат опасенията на всички фактори на място, включително на държавата Египет, обясни Зафиров.

По думите му преговорите за свободата на заложниците се водят предимно в Доха, но има и други участници. С какво време разполагаме е трудно да се каже, каза Зафиров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.