• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Атанас Зафиров: България е за деескалация на напрежението и продължаване на диалога с Русия

Атанас Зафиров: България е за деескалация на напрежението и продължаване на диалога с Русия

/КРОСС/ "НАТО няма да разполага войски в Украйна, което надявам се ще доведе до реципрочни действия от страна на Руската федерация и успокояване на ситуацията. Надявам се, че предстои дипломатическото решаване на въпроса", това каза пред Bulgaria on air председателят на парламентарната комисия по отбрана и заместник-председател на БСП Атанас Зафиров, във връзка с напрежението между Русия и НАТО. 

Зафиров изрази надеждата си, че тази положителна новина ще доведе до успокоение на обществото, което последните дни се е концентрирало в темата.

По повод вчерашното заседание на Комисията по отбрана, народният представител от БСП посочи, че срещата е преминала спокойно, като на нея са присъствали политическото и военно ръководство на Министерство на отбраната. "Стана ясно, че към България няма отправено искане за разполагане на съюзнически войски", допълни той. Народният представител сподели, че днес ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание, на което ресорните министри ще коментират темата. 

"Надявам се на това заседание да получим подробна информация за решенията на вчерашното заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет", заяви Зафиров. По думите му предстои да бъде изготвена позиция на правителството и искрено се надява това, което е залегнало в коалиционното споразумение да намери място в тази позиция.  

"България е достоен член на НАТО и българските въоръжени сили изпълняват с достойнство своите съюзнически функции", беше категоричен председателят на военната комисия. Социалистът изрази увереността си, че всичко ще бъде максимално ясно и прозрачно, всяка една партия от коалицията ще може да защити своите позиции. "Сигурен съм, че накрая ще се стигне до единно решение", посочи още Зафиров. В заключение депутатът каза, че в момента няма място за притеснение, нашата национална сигурност не е застрашена.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Лоялен партньор на агресора НАТО не желая България да бъде!

26.01.2022 16:13:42

Анонимен

Реципрочните действия на Русия какви следва да са? Да не разполага свои войски в Украйна? Момчета, не се гърчете, говорете си едно към едно и не търсете обтекаеми фрази.

26.01.2022 14:56:18

Анонимен

Този от снимката е образец на българският войник, който ще изпълнява съюзническите си задължения към НАТО.

26.01.2022 13:56:29

Анонимен

Не ми стана ясно как България като член на НАТО българските въоръжени сили изпълняват с достойнство своите съюзнически функции. Моля за разяснение. Засега е ясно, че те са само политически.

26.01.2022 13:52:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.