• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Поредица от информационни дни и мерки за подкрепа на енергетиците от района на Стара Загора

Поредица от информационни дни и мерки за подкрепа на енергетиците от района на Стара Загора

/КРОСС/ Само седмица след получаването на уведомление за масово уволнение на 160 работници и служители от ТЕЦ в област Стара Загора, Агенция по заетостта (АЗ) организира поредица от информационни дни за хората, които ще бъдат засегнати от нисковъглеродния преход.

Първите информационни срещи - на 17.04.2024 г., в Раднево и Стара Загора, бяха организирани от местните бюра по труда. На 19.04.2024 г. беше срещата с енергетиците в Гълъбово. Така близо 30 човека получиха информация за подкрепата на АЗ и възможностите за прехода от заетост в заетост.

Вчера бе проведена поредната информационна среща в Стара Загора. 37 бяха работниците и служителите, които се отзоваха на поканата на старозагорското бюро по труда, за да могат да зададат въпросите, които ги интересуват, и да коментират с експертите от ДБТ своята бъдеща професионална реализация. Участниците в срещата питаха за преквалификация, как АЗ може да ги подкрепи при изготвяне на бизнес план, какви са наличните обучения, какви са техните трудови и осигурителни права и др.

На 30.04.2024 г. в Стара Загора ще се проведе петия информационен ден, за да могат тези, които не са успели да разговарят с експертите на АЗ, да получат всякакъв вид разяснение и подкрепа за устройване на пазара на труда.

Засегнатите служители и работници могат да се включат и в специално организираната за тях трудова борса на 08.05.2024 г., която ще се проведе в Стара Загора, хотел „Мериан Палас", от 10.00 часа. Агенцията по заетостта вече е поканила компании от региона, които проявяват интерес към наемане на служители, които предстои да бъдат освободени от сектора. До момента участие са потвърдили 20 ключови работодатели. Те ще се срещнат директно с търсещите работа и ще представят условията, които предлагат.

АЗ припомня, че е във връзка с работодателя още преди подаване на уведомлението, като с него се проведоха над 5 работни срещи в Министерството на труда и социалната политика, в които участваха и представители на синдикатите. Във фокуса на разговорите бяха възможностите за подкрепа на работниците и служителите, за да могат да се постигнат бързи преходи от заетост в заетост.

Още преди освобождаване на хората, бяха мобилизирани екипите на бюрата по труда в градовете Стара Загора, Раднево, Димитровград и Хасково. Те се включиха активно в планиране на действията, насочени към освободените работници с оглед реализирането им на пазара на труда и в изготвянето на спешен график за информационни събития. В същото време с работодателя беше постигната договореност да предоставя информация за предстоящите информационни дни и трудови борси на лицата, които ще бъдат освободени.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.