• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Калий и витамин D укрепват тялото срещу COVID-19

Калий и витамин D укрепват тялото срещу COVID-19

/КРОСС/ Сред компонентите, които могат да защитят човешкото тяло от коронавирус, на първо място са калцият и витамин D. Такава информация, позовавайки се на мнението на изследвания на учените след началото на пандемията, беше публикувана в научното списание "Профил".

Според лекарите фибрите и калият ще помогнат за повишаване на имунитета при пандемия и след дълга карантина, а захарта трябва да се консумира по-малко в такива периоди.

Диетолозите обаче предвиждат, че трябва да се прави разлика между естествена и добавена захар: захарта, която се съдържа в природните продукти и течности е полезна.

Експертите дадоха и някои съвети на любителите на различни диети. Смята се, че не е полезно да се изключат напълно някои храни от менюто по време на вирусни епидемии. Прекалено строгите правила могат да „демонизират" храната и да деактивират телесните сигнали. Вместо крайности, на феновете на здравословния начин на живот се предлага правилото 5/20. Той ви помага да се ориентирате в състава на продуктите и ви казва какво да купите и какво да оставите на рафта в магазина.

Този принцип се прилага за всякакви диетична, твърдят диетолозите. Ако целта ви е например да увеличите приема на протеин, но да намалите количеството захар, трябва да изберете храни, които осигуряват повече от 20% от дневния прием на протеини и по-малко от 5% от дневния прием на захар.

Това съотношение ще ви помогне да постигнете успех по-бързо, просто трябва внимателно да проучите етикетите на опаковките.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.