• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Проф. Захари Захариев: Най-добре би било Корнелия Нинова да се оттегли от лидерската битка за БСП

Проф. Захари Захариев: Най-добре би било Корнелия Нинова да се оттегли от лидерската битка за БСП

/КРОСС/ С наближаването на Конгреса на БСП и предстоящия избор за председател на лявата партия, позиция по ТВ „Евроком" изрази проф. Захари Захариев, член на Националния съвет на столетницата и част от екипа изготвил „Платформа за демократичен социализъм".

Той отправи много остри критики към председателя на БСП Корнелия Нинова. „Най-достойно би било и предвид на неудачите свързани с възможността на БСП да отговори на обществените очаквания тя да се оттегли от бъдещата битка от лидерския пост", категоричен беше професорът. Той повдигна и въпросът, дали наложеният от Нинова и заместниците й авторитарен модел на управление в партията отговаря на очакванията и нуждите на обществото.

Захари Захариев коментира, че оттеглянето на Корнелия Нинова ще „отприщи" инициативността на нова генерация политици в левицата. „Има цяла плеяда от млади хора - Калоян Паргов, председател на БСП - София, Красимир Янков, човек с доказани качества, също и Валери Жаблянов и други, всички те са против сегашния модел на управление на партията и са за колективното начало в ръководството на БСП." Професорът коментира и качествата на младите политици.

Захари Захариев обясни и, каква е била целта на ръководството, заради която е узурпирало органите на партията. Професорът изказа остра оценка за БСП, ако като партия не обслужва националния интерес на България и не е стожер на държавността и заключи на какви предизвикателства трябва да отговоря тепърва левицата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Най-добре - ама надали!"

14.05.2020 12:57:36

Безпартиен българин

Този Захариев що не си седи вкъщи и да пише спомени...

13.05.2020 16:36:00

Анонимен

Пълни дивотии. Триумвират ли ще правят? Между конгресите лидерът взема решения и носи отговорности. Останалите са о със съвещателен глас. Никой не пречи на никого да изказва становище и да привежда аргументи. Това не означава, че трябва да стане както той иска. Лидерът обобщава мненията, има ги предвид когато взема решение. Нинова е първата читава, от много време насам и ако пак загубите изборите ще сте си виновни вие, понеже много станаха групичките които драпат за власт на всяка цена, а не Нинова. Как един не чух да говори за идеология. Общи приказки от изветряли старци.

13.05.2020 16:15:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.