• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Екатерина Захариева: Официалните разговори за кабинет ще започат след свикването на парламента

Екатерина Захариева: Официалните разговори за кабинет  ще започат след свикването на парламента

/КРОСС/ Официалните разговори ще започнат след свикване на парламента, но така или иначе ние имаме отговорност и към нашите избиратели, но и като цяло към всички български граждани, и към тежката ситуация, която се намираме в момента. Няма как най-голямата политическа сила на пети парламентарни избори, с много по-голяма разлика от изборите през 2017 година, с 24 спечелени района, да не се опита да предложи правителство. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи. Когато дойде момента, тъй като знаете каква е процедурата, ще се предложи и състав на правителство, и премиер, допълни тя. Аз за първи път, мисля, че дългогодишен опит имам в самото президентство, попадаме в ситуация, в която ние трябва да изчакаме указа - най-малкото има подготовка за първо заседание, има си работа - част от народните представители са далеч. Беше редно президентът да каже кога ще свика първото заседание на новия парламент, но не за първи път виждаме подобно държание, каза още Захариева.

След толкова правителства и управление по време на три кризи, е нормално да има спад в подкрепата към ГЕРБ, допълни тя. Омразата е много силно чувство, но то не е дългосрочно - всичките партии в новия парламент, всички излизаха с лозунга „не на ГЕРБ", омраза срещу ГЕРБ. Да, може, окей, но мина 4-ти април и сега вече трябва да кажат „за" какво са, заяви още Захариева.

Аз мисля, че гласуването в парламента още през 2019 година показа, че българските политически партии и българското общество като цяло по темата за отношенията с Република Северна Македония, имат доста сходни позиции. По време на настоящото правителство ние предложихме план за подобряване на отношенията между двете държави. Ние сме изпратили много подробен план на нашите колеги от Скопие - независимо кой ще бъде в управлението, той винаги може да стъпи сериозно на него, тъй като той е във всички сфери на обществения живот, каза още министъра на външните работи. Не виждаме обаче все още намаляване на напрежението, коментира още Екатерина Захариева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мразя ГЕРБ дългосрочно. За мен те олицетворяват посредствеността, алчността, арогантността и външно политическия слугинаж, до степен отказ от суверенитет. А храна за омразата ми е тяхната провинциална аполагитека на псевдо успехите им и желанието им да продължат да държат страната в състояние на безвремие.

13.04.2021 10:33:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.