• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Захарова: Действията на НАТО и мълчанието на Запада за Донбас предизвикаха катастрофа в Европа

Захарова: Действията на НАТО и мълчанието на Запада за Донбас предизвикаха катастрофа в Европа

/КРОСС/ Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова е убедена, че експериментите на НАТО и мълчанието на западната общественост относно ситуацията в Донбас са се превърнали в причина за хуманитарна и политическа катастрофа в Европа.

„Експериментите на НАТО и оглушителното мълчание на западната общественост са причините за хуманитарната и политическа катастрофа в Европа. Това трябваше да бъде прекратено, тъй като Западът отказа да води каквито и да е преговори и приветства агресивните изявления и преките заплахи на киевските марионетки срещу Русия“, написа тя в понеделник  канала  Telegram.

Захарова подчерта, че Русия не е започнала войната, тя я приключва. В тази връзка тя припомни, че руската страна през всичките тези години призовава световната общност да отблъсне системното унищожаване на населението на Донбас. „Това са милиони хора, които губеха любими хора всеки ден и живееха в мазета, криейки се от обстрели“, добави тя.

„Къде бяха всички държави и тяхната общественост в продължение на осем години, когато беше войната, и как осъдиха убийството на поне 13 хиляди души през годините?“ — продължи дипломатът.

Захарова също така посочи, че никой от „сега крещящите в“ цивилизовани страни „никога не е излизал на нито един митинг в подкрепа на унищоженото население на Донецк и Луганск, настоявайки да се спре това кръвопролитие.

„Светът мълчеше. Покорното мълчание на световната общност и незнанието за кървавата катастрофа, която беше резултат от антиконституционния преврат в Украйна през 2014 г., извършен с прякото участие на САЩ, ЕС, Германия, Полша, Литва, Естония, Латвия и други страни от НАТО само насърчиха режима в Киев в продължаващото унищожаване на собственото си население“, каза дипломатът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А сега дадоха оръжие на Украйна, с което се въоръжиха неофашистите бандеровци.

28.02.2022 17:50:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.