• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Захарова: Москва отбелязва неуместното желание на Лондон да ескалира ситуацията около смъртта на британския наемник

Захарова: Москва отбелязва неуместното желание на Лондон да ескалира ситуацията около смъртта на британския наемник

/КРОСС/ Москва отбелязва неуместното желание на Лондон да ескалира ситуацията около смъртта на британския наемник Пол Ури в ДНР. Това се казва в коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова, разпространен в понеделник, предава ТАСС.

„Отбелязваме неуместното желание на Лондон да политизира и ескалира ситуацията около загиналия в Донецката народна република британски гражданин Пол Ури. В същото време, според властите на ДНР, той в никакъв случай не е бил цивилен, а беше професионален военен, който преди това е служил в Афганистан, Ирак и Либия, след което ръководи военни операции и обучава военния персонал на въоръжените сили на Украйна. През април Ури беше задържан от представители на Народната милиция на ДНР при опит за пробив на КПП", коментира още Захарова.

„Британските власти пренебрегнаха възможността за преговори с представители на ДНР за размяната на британския наемник Пол Ури, който почина в плен на 10 юли“ каза Захарова.

„От самото начало на цялата тази история ние многократно посочихме на британците, че разговорът за съдбата на Пол Ури трябва да се проведе с компетентните органи на ДНР, която е суверенна и независима държава. Лондон обаче пренебрегна това по-специално игнорира възможността за преговори за връщането на неговия сънародник като част от процедурата за обмен на затворници“, допълни Захарова.

Дипломатът също така обърна внимание на факта, че "Ури страда от редица хронични заболявания, включително инсулинозависим диабет".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.