• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Захарова: Западните посланици бяха привикани в МВнР за опити да кажат на Русия как да живее

Захарова: Западните посланици бяха привикани в МВнР за опити да кажат на Русия как да живее

/КРОСС/ Посланиците на САЩ, Великобритания и Канада бяха извикани на разговор в руското външно министерство, тъй като опитите им да кажат на Русия как трябва да живее излиза извън рамките на обявения дипломатически статут. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизионния канал Soloviev Live.

„Всеки дипломат има право да изрази своята гледна точка по актуални въпроси, това е абсолютно нормална практика, освен когато има пряко указание на страната домакин как да живее", каза още Захарова.

Захарова също така отбеляза, че споменатите дипломати трябва да експериментират с изявления от този род в родината си.

"Казаха се, че ако такива неща се повтарят, тогава решенията ще бъдат очевидни. Дали ще го разберат, или не, времето ще покаже, но никой тук няма да го търпи повече", подчерта Захарова.

По-рано официалният представител на руското външно министерство нарече изявленията на посланиците на САЩ, Великобритания и Канада след обявяването на присъдата на Владимир Кара-Мурза пряка намеса в вътрешните работи на Руската федерация. Дипломатът подчерта, че Москва смята за неприемливи изявленията на британския посланик Дебора Бронърт след обявяването на съдебното решение и предупреди Лондон да не политизира международните проблеми с човешките права. Захарова също нарече "връх на цинизма" исканията на посланиците на САЩ и Канада да освободят Кара-Мурза, докато в родината им безсрамно се нарушават човешките права и се преследват дисидентите.

Московският градски съд в понеделник осъди Кара-Мурза на 25 години колония със строг режим с глоба от 400 000 рубли, 7-годишна забрана за журналистическа дейност и ограничаване на свободата за 6 месеца след освобождаването му от колонията. Той е признат за виновен по ч. 2 на чл. 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация, част 1 на чл. 284.1 от Наказателния кодекс на Руската федерация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.